Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 9, 2008

Så vad är min väg?

Extern hjälp vad det ja. Jo jag bestämde mig för följande: att satsa en större del av klädbudgeten (ojoj svårt..) på att anlita en personlig tränare (världens bästa J) på mitt gym samt att behandlas med zonterapi (världens bästa A) som verkar balanserande och utrensande. Jag berättar också vitt och brett om min resa för arbetskollegor, släkt och vänner, mina spatjejer (som pysslar om mig på gymmet) och nu för er.

Så hur har det gått? Startvikten den 1/1 var 101 kg (blä) när min hälosresa började och imorse när jag ställde mig på vågen så visade den 89,7 kg - Jippi!!!! Jag har inte sett en 8 sedan någon gång på 90-talet. Så nu har jag gått ner 11,3 kg sedan nyår. Det har inte varit en dans på rosor och det är tack vare en motivation som aldrig förr (känner så otroligt starkt att göra jag inte det denna gången så gör jag det aldrig och då kommer vikten alltid styra mitt liv), träning, zonterapi och glada tillrop och stöttning från alla möjliga.

Mina största utmaningar har varit:

•Socker…

Från puppa till fjäril

I slutet på förra året bestämde jag mig en gång för alla att ta kontroll över mitt liv och framför allt min vikt. Jag har aldrig varit trådsmal utan kurvig men nu kunde jag inte heller blunda för sanningen - jag var/är överviktig! I denna blogg kommer jag ge dagliga betraktelser över hur min resa fortlöper men först tänkte jag ge er en kort bakgrund.

I slutet på januari 2006 började egentligen min resa men fram till detta årskiftet vart den lite ofokuserad. Då 2006 fick jag "diagnosen" laktosintolerant efter 7 år med konstig mage... Låt mig bara säga så här: jag vet var alla toaletter i Malmö/Lund finns ;-) Det var vid detta tillfället som jag ställde mig på vågen på många år och den visade otroliga 111 kg till mina 162 cm. CHOCK! Jaja självklart fattade jag att jag inte hade storlek 36 men ändå. Dessa två faktorerna fick mig att inse att jag måste göra något åt min situation. Det hjälper ju inte heller att på både min mammas och pappas sida så finns det diabetes, hjärtsjukd…