Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 24, 2010

Har jag gått ner eller inte?

Min officiella vägningsdag är ju onsdagar. I början på året vägde jag 89,1 kilo. Not jippie eftersom jag har legat på ca 86 kilo hela året med bottenvikt på 83,7. Men nåja jag hade ju inte levt på bröd och vatten under december precis så då blir det som det blir.

Förra veckan så visade vågskrället 89,5 - upp 0,4!!!!!! Men jag skyller allt på att nu har jag kommit igång med träningen etc. I onsdags var det dags igen och då visade vågen 88,3 kg.

Jaha tänkte jag ner 0,2 kg. Jaja bättre än inget och det är inte upp så nu kör du på. Pep a la Jensen. Men så i fredags när jag uppdaterade bloggen så stämde ju inte siffrorna. Det var ju 1,2 kilo ner.

Nu vågar jag knappt väga mig för att jag ska ha sett fel i sömnen. Får väl se på onsdag vad vågen visar. Men jag hoppas ju att jag sett rätt. Dock oavsett så är det bara att fortsätta jobba på 5 träningspass i veckan och hyfsad mat.

Veckans recept - Fläskpannkaka

Okej fläskpannkaka är inte kanske den bästa "viktminskningsreceptet" men det är jäkligt gott. Och man måste unna sig ibland och då gör jag det hellre med detta receptet än en kaka.

Receptet är hämtat från Tasteline.com och vi brukar göra följande:

- Steka upp massa bacon som vi klippt i små bitar (ja du läste rätt - klipp med saxen för det är så himla smidigt).
- Sedan gör vi som vanliga pannkakor i stekpannan och strösslar bacon över när vi hällt i smeten.
- Serveras med rårörda lingon (med så lite socker som möjligt)Vi gör alltid dubbelsmet och sedan fryser vi in i portioner som vi tar med på jobb. Enkelt!

Receptet:
1 L mjölk
5 dl vetemjöl
4 st ägg
bacon
Smör att steka i

Smeten: Blanda hälften av mjölken med mjölet. Rör smeten slät. Blanda ner resten.