Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 16, 2010

Varför är zumba så populärt?

Nu är ju inte jag den som är mest insatt i alla typer av aerobicspass men är det något annat pass som blivit så poppis som zumba? Alla pratar om det och alla gym tar in det på sina scheman. Och innan det nu kom till Sverige typ efter sommaren (i alla fall så som jag har förstått det) på gymmen alltså, så var det TV-reklam och hemmaträning.

Jag vet i alla fall varför jag tycker det är så kul. Musiken är rolig att röra sig till och man trallar glatt med. Man blir glad av det. Jag har i alla fall ett leende på läpparna hela tiden. Lagom klurigt dvs dansstegen är enkla och ibland lite klurigare vilket keeps you on your toes. Och missar man stegen är det bara att skaka på fläsket i takt till musiken ändå :-)

Varje pass är olika dvs olika låtar och rörelser vilket gör att man inte tröttnar. Dvs det är inte samma vecka efter vecka utan man utmanas vilket också gör att tiden går. Man blir helt slut och svettas som tusan och känner att man jobbar med hjärtat. Man hinner helt enkelt inte att titt…

Dagens meny...

Har fått en del frågor om jamen hur äter du nu och kan du inte skriva om det i bloggen. Vill ju inte att det helt plötsligt ska bli en matblogg och trötta ut er med varje liten detalj men okej här är ett smakprov.

Detta är dagens meny dock är det bara frukosten som intagits än så länge och det vart kl 10... Så man vet ju aldrig hur dagen slutar. Dock ska jag ju träna zumba i eftermiddag och vill inte vara med om en massa illamående så det gäller att ha energi i kroppen.

Frukost: 2 stekta ägg och 1 paket stekt bacon
Lunch: 1 Lövbiff med kryddsmör och kokt broccoli
Mellis: Babybel, kokt ägg och nötter (efter träning)
Middag: Hemmalagade chilirevben, coleslaw och spenat
Efterrätt: Vispad grädde (obs inget socker) med blåbär (om jag orkar)

Jag är tyvärr inte som en del att jag kan leva på frukosten till kvällsmaten etc. Min kropp behöver regelbunden energi. Har alltid varit så och kommer att vara så tror jag. Dock har ju sötsuget nästan helt försvunnit vilket underlätta otroligt då jag håller mi…