Fortsätt till huvudinnehåll

Ont i svansen

Tidigare när jag globentrottade runt i världen på alla möjliga flygplan så fick jag ofta väldigt ont i svanskotan. Då vart det ju lite fylligare runt rumpan och höfterna så dels kom jag inte riktigt ner i sätena plus 11 timmars flygningar känns i kroppen. Man försöker hitta bekväma ställningar och variera sig. Men ofta ofta hade jag ont i svansen.

Fast sedan jag började mitt nya jobb så har jag inte flygit runt så mycket. Plus att jag sitter bättre och är medveten om att sitta bra dvs på gumpen och inte slida ner på stolen i halvliggande ställning. Detta året har jag inte känt något och trodde liksom att nu vart allt bra. Men nu har jag förbaskat ont igen.

Började med bussresan till och från Rom. Där man åter igen satt i flera timmar, försöker ändra ställning, upp med benen så det inte skulle vara så svullna. För varje vecka känns det mer och mer när det faktiskt tidigare har avtagit när jag väl inte utsätter gumpen för sådana övningar. Jag försöker stå mer på jobbet vid mitt skrivbord samt sitta ordentligt på gumpen men då blir det mer belastning på lilla musarmen.

Så nu gör det jäkligt ont när jag reser mig plus också när jag ligger. Därför pratade jag imorse med "min" Bobby för att få en lösning. Han tror att jag har fått en inflammation i svanskotan. Say what - kan man ha det? Hans råd är att första ta en receptfri anti-flammatorisk kur typ Voltaren och kyla ner svansen. Hjälper inte det blir det vidare behandling. Googlade som den lekman man är. Finns tom en term för det hela. Who knew?

T.ex. "Inflammation i de beniga områden (svanskotan) som ligger mellan skinkorna kallas coccydynia. Coccydynia är förknippat med smärta och ömhet vid spetsen på svanskotan mellan skinkorna. Smärtan förvärras ofta av att man sitter mycket." Så nu ska jag iväg till apoteket och köpa piller, salva och vissa rekommendera sittring. Hmm vet inte riktigt om det sistnämnda...

Kommentarer

  1. Det hade jag med för några år sedan. Obehagligt och ont - tog nog ett år innan det gick över.

    SvaraRadera
  2. Ja inget att leka med men börjar kännas mycket bättre tack vare piller och smörja :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…