Fortsätt till huvudinnehåll

Så trött på att "försvara" mig

Okej låt mig lägga ribban rätt innan jag snärjer in mig :-)

Jag förstår absolut att andra kan vara nyfiken på min träning och mina matval. De är kanske inte de mest självklara eller kan kännas provocerande. T.ex. att välja bort de flesta kolhydrater och socker. Jo jag äter kolisar men i grönsaker. Nej jag behöver inte äta pasta, potatis och ris varje dag för att må bra. Dock äter jag de ibland när jag känner för det men skippar tex pommes. Eller att äta så mycket fett. Ajaja för vissa som följer andra kostval. Inte fasiken kritiserar jag för att någon väljer att äta en torr sallad för att sedan äta godis till efterrätt. Medans jag njuter av bea och vispgrädde.

Och ja jag tränar mycket men jag är inte dum i huvudet. Jag läser på hela tiden, hämtar in råd och gör kloka beslut baserat på mina förutsättning. Jag tränar nog mer varierat än de flesta. Till exempel simning, zumba, spinning, styrketräning, BodyCombat, löpbandet, crosstrainer, BodyBalance eller BodyAttack. Och ja det är många timmar men jag älskar det, mår bra av det och jag vilar kroppen. Har alltid minst en vilodag per vecka och tränar jag styrka ena dagen så kör jag inte det nästa osv.

Som jag skrev förstår jag att folk är nyfikna och ställer frågor. Det tycker jag är jättekul! Men jag märker på mig själv att jag gärna intar en försvarsinställning istället för en förklarande sådan. Och det är det jag vill förändra hos mig själv. Dvs att sluta försvara min val för de är mina och passar mig. Betyder inte att de passar alla eller accepteras av alla. So what? Det är min kropp, min hälsa och min passion. Så nu slutar fru Jensen att försvara sig men svara mer än gärna på frågor.

Passande nytt motto som jag fick via en träningskompis - tack Yalda!

"My passion, you call obsession.
My commitment, you think unwarranted.
My drive, you can't comprehend, so to you it must be flawed.
You tell me to live, I tell you to quit dying.
Do I make you uncomfortable?
...Good.
Now stand up and find your passion"

Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet Tina. Jag är förundrad över hur duktig du är, inte för att jag inte trodde det men för att det är en förbaskat bra prestation och inställning du har. GRATTIS!!!!Kram Katharina

  SvaraRadera
 2. Jag har också mött många skeptiker, först å främst till hur jag äter. Men jag kan ju trycka upp i ansiktet på dom att det handlar om nästan -20 kilo tack vare kosten och då brukar det bli tyst. Och så kommer det ett: Ahaa...å sen frågor om hur det funkar i detalj!=))

  Man ska gå sin egen väg, du är en stark kvinna med jädraranamma i dig, så håll hakan högt!!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Katharina och Åsa!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…