Fortsätt till huvudinnehåll

Finslipning utav mål...

Det verkar som alla de som tackat ja till S Utmaningen funderar och finslipar på sitt mål. Verkligen kul att ni vill hänga på. Har dock en fråga. Verkar som de flesta har ett behov av att brainstorma sitt mål. Vi kanske skulle satt startdatum den istället så vi stormar den 27/8 och sätter igång den 29 aug. Målgång söndagen den 6 november. Vad säger ni?

Själv har jag satt ett viktmål. Det är att jag ska väga 83 kilo. Varför? Jo jag måste gå ner mer om jag ska nå mitt årsmål men framför allt för att det var min bottennotering innan 18 kilo kom emellan. Jag vill kunna fortsätta min totala nedräkning och då stolt kunna säga att jag har gått ner 34 kilo.

Hur ska jag nå mitt mål? Fortsätta med varierad träning men lyssna på kroppen. Även testa nya former utav träning såsom kettlebells, TRX, Indoor walking, Super Saturday och zumbakonvent. Så att jag behåller träningsglädjen och motivationen. Vidare kommer jag köra mycket styrketräning den första perioden för att bygga upp förutsättningar för förbränning och mer kondis ju närmare slutmålet jag kommer för att få en skjuts i viktminskningen.

Det jag dock måste jobba på under utmaningen är min kost för att kunna nå mitt mål. Håller fast vid LCHF-inriktning men dra ner på synderna som bröd. Likadant ha koll på mina portioner. I dagsläget äter jag fortfarande enligt semestermode och magsäcken är uttöjd :-) Nu gäller det tillbaka till lagom stora portioner. Detta blir min stora utmaning i att nå utmaningen :-)

Har du redan satt ditt mål? Vad är det? Hur ska du nå det? Hur ser vägen dit ut? Har du några delmål och kuligheter så att du håller ångan uppe? Behöver du feedback eller någon att filosofiera med? Jag ställer gärna upp för jag tycker sådant här är jättekul och jag är ju queen av målsättning :-) Lämna antingen en kommentar här på bloggen eller på Butterfly facebooksidan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…