Fortsätt till huvudinnehåll

Idag vart det dags för bells

Ni kanske kommer ihåg detta inlägget http://butterfly-tina.blogspot.com/2011/08/jippie-jag-ska-testa-kettlebells.html och idag var det dagen K. Uppe med tuppen för att träna en lördag hade ju inte skett för ett år sedan men idag var det bara joy.

Mötte upp träningskompisarna Rebeca och Malin och sedan bar det iväg till Kävlinge. Spännande och lite nervöst i magen för visste ju inte riktigt vad som väntade. Men med underbara kompisar med sig visste jag att oavsett så vart hejaklacken närvarande :-) Kändes tryggt och jag kände mig laddad till max.

Hur gick det då? Om vi säger så är I am hooked. Det var typ cirkelträning eller som Sarahs och mitt Bootcamp vi har kört i somras. 12 stationer med olika övningar såsom kettlebells för biceps, axel och triceps plus för kroppen/ben. Sedan även sit-ups, plankan, armhävningar. Pilatesbollar och stepup-bräda var också involverat. Körde 45 sek alt 60 sek på varje station sedan bytade man. Körde ett varv och sen fick man en kort vila.

Det var sann träningsglädje idag och självförtroendet är på topp igen!!! Detta måste jag göra igen dvs kettlebells. Ska köpa någon lätt bells till at börja med och testa olika övningar. Men för att få in rätt teknik så har jag bestämt mig att gå en teknikkurs. Bara ett problem den går idag och nästa är dagen då vi flyttar. Hmm men det löser sig. Huvudsaken är att jag bestämt mig. This is for me!!!

Kommentarer

 1. Det verkar SÅ kul med kettlebells! Hoppas det kommer till mitt gym snart!=)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa - hur har jag kunnat missa din kommentar? Jo det är det och har det kommit till ditt gym än? Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…