Fortsätt till huvudinnehåll

Unna dig

Apropå inlägget om rutiner och att unna sig. Visst är det ett märkligt uttryck egentligen. För vad är det man unnar sig? Oftast används uttrycket när det gäller kost eller så är det i alla fall för mig. Jamen jag har semester och vi är på all inclusive så då kan jag unna mig pommes. What the fuck? Var kom det ifrån? Jaha så nu när jag är ledig ska jag unna mig att må dåligt...

För det är ju det som händer. Inte längre i huvudet för jag har slutat att ha dåligt samvete (något jag jobbat medvetet med länge). Utan dåligt i mage och känslan av däsig och seg i kroppen. Det är det jag unnar mig. Varför unnar jag mig inte att må bäst och ta lite extra sallad istället. Jag önskar att det var så det funkade i alla fall. Nästa bit jag jobbar med dvs vad är att unna sig?

Men det verkar ju som de flesta ha detta i-landsproblem eller drar jag alla över en kam nu? Man hör ju ofta att nej nu är det fest/semester/biobesök/tjejmiddag/skitdag/you name it då ska jag unna mig... Jag får ju också ofta höra - men ska du inte ta lite efterrätt och unna dig du så tränar så hårt. Jaha så det är en godtycklig ursäkt för att sätta mig ännu mer i skiten dvs öka på min ohälsa???

Tror snarare det är ett sätt för andra att döva sitt dåliga samvete dvs att om jag ska äta måste du äta. Människor i min närhet har börjat lära sig att nej Tina ska inte ha någon efterrätt, godis eller någon form av socker. Och ja nu är hon ännu krångligare när hon undviker frukt och kolhydrater. Stackars tös :-)

Fast visst är det märkligt att frågan/scenariot alltid uppstår dvs frågan ska inte du ha, ska du inte unna dig - bara en liten bit... Jaha så om jag hade haft problem med alkoholen eller varit vegetarian hade du då sagt amen Tina du kan väl unna dig ett glas vin eller en köttbulle. Nä snarare att då anpassar man sig. Men inte vad det gäller socker.

Nope jag tänker inte ge mig ut på korståg och omvända alla. Snarare en reflektion i vad jag unnar mig och varför. Hädanefter ska jag unna mig ett träningspass istället för bullar med marmelad :-) Vad ska du unna dig med?

Kommentarer

  1. Jag håller med...jag äter lchf för att må bra HELA tiden! Om jag då "unnar mig" något som inte ingår i konceptet så blir det bara fel, jag skulle troligtvis må skit, få ont i magen å känna mig hängig (har ju faktiskt inte avvikit nån gång ännu, men jag tror att det är så det skulle kännas efter att ha läst hos andra!) och det kallar inte jag för att unna mig! Nej jag unnar mig isåfall riktigt god lchf-mat, lyxar med goda tillbehör, fint kött osv. Och denna veckan börjar träningen på gymmet på allvar, DET ska bli skoj! Det unnar jag mig!=)

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…