Fortsätt till huvudinnehåll

Grät på lunchen

Idag käkade jag lunch med några av mina fd kollegor i deras nya matsal. Måste ju kontrollera att de sköter sig :-) Alltid så trevligt att träffa tjejerna och bara babbla lite. Och man säger alltid vi måste ses etc därför är det extra kul när det faktiskt bli av!

Var också väldigt peppande för mig i min hälsodröm för jag gick tillbaka till jobb med en bra känsla i hela kroppen och ett leende på läpparna. Fast också med lite utrunnen mascara kring ögonen men det var det värt. Blev nämligen så rörd av fina Annas gest - jag fick en fin blomma och värmande ord.

Hon firade nämligen 3 år på sin hälsoresa. Har gått ner över 30 kilo och minskat ännu mer i centimetrar i midjan. Hon tackade mig och Eva för att vi tjatat/peppat/stöttat henne till att söka till Prenetprogrammet när Studio S vid den tiden lottade ut 10 platser. Det gjorde att hon kom igång och idag mår så himla bra.

Dels kom det glädjetårar för jag blev så rörd av gesten som var helt oväntad och dels för hennes skull att hon tagit sig så långt på sin resa. Kom också tårar för jag känner ju så väl igen scenarion och glädjen över att tex kunna sitta i en stol utan att få ont överallt. Blev även påmind om min egen resa och vad jag åstadkommit.

Också kul för de andra vid bordet hakade på i pratet att tex Eva fick pushen att gå till Viktväktarna och gick ner över 20 kilo. Eller Åsa som gick med i Xtravanganza och kom igång med sin älskade löpning. Fasiken jag startade ju liksom en hälsorevolution på jobbet :-) Och kul att höra de ord jag sagt till dem eller det jag skrivit i bloggen som de har tagit till sig. Gjorde att jag blev själv påmind om vissa saker och faktiskt lite "chockad" att mina ord fastnar och peppar någon annan - coolt!

Ja vi kämpar fortfarande och faller dit ibland men tänk så långt vi har kommit. Så häftigt det är och det gör mig ännu mer peppad att fortsätta på min bana. Detta är mitt liv nu dvs träning och hälsa. Det är inte mitt jobb som konsumerar all min tid och ork. Utan det är min hälsoresa, min älskade karl och familj samt alla underbara vänner runt omkring mig som peppar mig och som jag kan peppa i retur.

Fasiken vad jag är stolt över er tjejer och så otroligt glad för er skull. Vi är bara bäst och vi kan fixa allt vi vill! Nu tar vi det till nästa nivå!!! Största kramen!

Kommentarer

 1. Va härligt att läsa Tina, jag blir allt lite blöt i ögat jag med!=) Kul när man kan inspirera andra, måste vara en skön känsla!

  Jag mår så himla bra nu när jag kommit igång igen efter sommaruppehållet, tack för din kommentar!=)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack själv Åsa för alla kommentarer - alltid lika kul när man får en :-) Kram

  SvaraRadera
 3. Hurra för bästa inspirationskällan!!!

  Kram!
  Joanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…