Fortsätt till huvudinnehåll

Har återfått kärleken...

... till löpbandet. Kommer ni ihåg hur grymt frustrerad jag var för en tid sedan och då jag också avsa mig alla framtida löploppsgrejer. Det sistnämnda står jag verkligen fast vid. Not my thing och jag har så mycket annan roligare träning så varför?

Men i söndags och idag känner jag att nu har jag liksom fått lusten tillbaka att pressa mig till max. Får tex inte längre skoskav av mina fina löparskor och benhinnorna är inget trubbel. Vet inte direkt om 3 kilo ner gör skillnad på knäna men de samarbetar också. Därför körde jag sketahårt imorse och fick tom håll... Har nog inte hänt sen typ mellanstadiet eller nåt.

Nu har jag verkligen hittat min groove på löpbandet och vad som får mig taggad. Jag kör i 10 mins intervall. Först några minuter uppvärmning sen ökar jag speeden. Idag körde jag på gång 6,3 men var även uppe på 6,5 vilket är rekord. Sprang 1 km på ca 8,10 dvs förbättring med 10 sek på mitt rekord och då satte jag ytterligare ett speedrekord genom att springa på 8,1.

Efter 10 mins speed tar jag ner hastigheten men ökar inclinen i 10 minuter. Tufft för rumpan och lår. Skönt att detta går bra igen efter svanskotehistorien. När nästa 10 minuters pass kommer så är det hanteldags. Idag körde jag på 2kgs dvs ökade ett snäpp. Tungt men inte omöjligt. Och så håller jag på i 60 minuter. Tar någon minut i lugnt lugnt tempo och sedan stretch. Kalla mig the löpbandsqueen...

Kommentarer

  1. Hejaheja!!=) Duktig du är!!

    Jag har precis fastnat i löpbandsträsket, kör intervaller å grejar, jag som aldrig gillat att springa - har inte kunnat heller - är beroende nu!=))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…