Fortsätt till huvudinnehåll

Har återfått kärleken...

... till löpbandet. Kommer ni ihåg hur grymt frustrerad jag var för en tid sedan och då jag också avsa mig alla framtida löploppsgrejer. Det sistnämnda står jag verkligen fast vid. Not my thing och jag har så mycket annan roligare träning så varför?

Men i söndags och idag känner jag att nu har jag liksom fått lusten tillbaka att pressa mig till max. Får tex inte längre skoskav av mina fina löparskor och benhinnorna är inget trubbel. Vet inte direkt om 3 kilo ner gör skillnad på knäna men de samarbetar också. Därför körde jag sketahårt imorse och fick tom håll... Har nog inte hänt sen typ mellanstadiet eller nåt.

Nu har jag verkligen hittat min groove på löpbandet och vad som får mig taggad. Jag kör i 10 mins intervall. Först några minuter uppvärmning sen ökar jag speeden. Idag körde jag på gång 6,3 men var även uppe på 6,5 vilket är rekord. Sprang 1 km på ca 8,10 dvs förbättring med 10 sek på mitt rekord och då satte jag ytterligare ett speedrekord genom att springa på 8,1.

Efter 10 mins speed tar jag ner hastigheten men ökar inclinen i 10 minuter. Tufft för rumpan och lår. Skönt att detta går bra igen efter svanskotehistorien. När nästa 10 minuters pass kommer så är det hanteldags. Idag körde jag på 2kgs dvs ökade ett snäpp. Tungt men inte omöjligt. Och så håller jag på i 60 minuter. Tar någon minut i lugnt lugnt tempo och sedan stretch. Kalla mig the löpbandsqueen...

Kommentarer

  1. Hejaheja!!=) Duktig du är!!

    Jag har precis fastnat i löpbandsträsket, kör intervaller å grejar, jag som aldrig gillat att springa - har inte kunnat heller - är beroende nu!=))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…