Fortsätt till huvudinnehåll

Många beslut just nu...

Imorgon är det dags för inredningsmöte i huset. Vi ska dit och kolla att all inredning stämmer med vad vi valt tex kakel, klinkers, köksluckor, fondväggar plus mäta för markisen och persienner etc. Yes så spännande men också lite stressigt. Dvs massa beslut att ta igen och välja. Vet ni hur många olika "tyger" det finns för persiennerna???

Men så här är besluten i det Jenska hushållet dagen innan...

Markis http://www.weinor.com/awnings/cassette-awnings/opal-designopal-design-lux.html i ljusgrå kassett som är färgkodad med träpanelen på fasaden med belysning och värmare. Man kan också hissa ner fram till så vi kan skapa ett uterum/partytält vid behov. Tyget kommer vara mörkare grå/svart så det matchar husteglet.

Sen kommer vi även sätta upp detta http://www.weinor.com/awnings/side-screens/paravento.html som insynsskydd vid behov. Dvs vi kan dra ut denna väggen om vi vill skapa uterummet/partytältet eller bara ha väggen istället för typ spalje som vi tänkt sätta upp så inte grannarna kan se vad vi äter till kvällsmat. Och när vi inte behöver den så är "väggen" inrullad i kassetten på väggen. Smidigt va?

Inomhus så kommer vi inte sätta upp rullgardiner eller vanliga persienner med snöre etc. Vi kommer satsa på detta http://www.riviera.se/inomhus_gardin_plisse_bildarkiv.asp Som typ mer försvinner in i fönsterkarmen och inga snöre som hänger. Vi kommer ha en vitmönstrad duette som vi kan dra upp nerifrån på fönstret för insynsskydd tex in min walk in closet vill jag inte ha grannarna som åskådare.. Så dessa kan skydda för insyn men släpper in ljuset och blir mer en inredningsdetalj.

Uppe ifrån fönstret kommer vi ha mörk gråa/svarta black out duetter som mörklägger totalt. Mycket smidigt i tex sovrummet men också för vårt vardagsrum där solen står på hela eftermiddagenkvällen. För sådana viktigheter som att kunna se TV:n :-)

Ja vi får väl se hur det slutar men återkommer med bilder i morgon kväll så ni kan avgöra vad som blir snyggt :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…