Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken magisk resa!

Trots att detta skrivs från sjuksängen med en förkylning from hell så är det med ett brett leende och pirrig förväntan inför kommande äventyr. Helgen tillbringades ju i Stockholm och på Les Mills Super Saturday tillsammans med min fina träningskompis Malin. Och vilken magisk resa på många olika sätt.

Vi åkte upp i fredags och tillbringade lite tid inne i storstan. Bl.a. shoppade jag min fina kudde till min walk-in-closet på Svenskt Tenn (mer om det en annan dag). Tillbaka till hotellet och Globenområdet som kryllade av vältränade tjejer och jag blev lite intimiated.

Men vi åt en tidig middag och laddade inför lördagen. Upp i ottan och på med träningskläderna. God frukost i magen och sedan i väg till Globen med spänd förväntan. Väl där gällde det att kolla in alla olika "salar" dvs vilka pass skulle ske var, checka in grejer i garderoben, bara gå runt med öppen mun och förundras...

Kl. 9 började det första passet som var Les Mills nya danspass kallat Sh'bam. På scenen bl.a. Annika Sjöö från Let's Dance. Vilket party! Kan varmt rekommendera detta passet. Enkla danser som man faktiskt kan följa med i till jättebra musik. Blev helt hög av glädje och man har ju börjat tröttna på zumban - detta är ett jättebra kompliment!

Sen fortsatte det med min favvo BodyCombat. Tänk er att stå på Globen golvet med 1000 pers och göra back kicks, side kicks, hooks etc med Rachel Cohen på scenen som faktiskt gör koregrafin. Coolt och inte ett öga vart torrt. Helt otroligt egentligen och man förstår inte riktigt att det är verkligt :-) I love BodyCombat och min axel höllt utan problem!

Efter det kom CX30 (nya corepasset) men då var jag rätt slut efter Combaten. Plus att jag kände mig lite småkrasslig men det försöker man ignorera en dag som denna... På detta lunch, lite shopping och helt full av gåshud bara av att titta på Body Attacken. Plus ytterligare en ny idol i Lisa Osborne ansvarig för BA. Jisses vilken energi! Efter det dags för BodyJam som var kul men lite för svåra stegkombos för mig. Så körde halva passet sen tog vi en liten paus.

Sedan bidde det BodyVive som blev min nya kärlek. Orkade inte vara med hela passet för då började förkylningen i kroppen säga stopp. Men detta is my thing. Low impact men ändå ett svettigt pass. Enkla men utmanade övningar som alla kan hänga med på och få effekt utav. Halva passet är också funktionell träning med olika styrkeövningar med gummiband och boll.

Problemet är att mitt gym inte har detta på schemat och knappt inget annat gym heller. Varför? Det vore ju perfekt för alla åldrar, rehabträning, de som är lite runda, killar som vill ha enklare koregrafi, om man vill komma igång, om man vill ha variation etc. Eller ska det alltid vara Attack och Step som gäller på gym? Får undersöka om jag hittar det på ett gym i närheten. Annars utbildar jag mig själv till intruktör för detta vart ju bra träning för alla! Min nya grej liksom - kom ihåg var ni läste det först :-)

Dagen avslutades med BodyBalance men jag var bara med på slutet. Hade viktigare saker för mig såsom träffa min underbara Jennie som var min PT på första hälften av min hälsoresa. Hon bor ju numera i Stockholm och har precis blivit mamma till söta Wilma. Så kul att träffas igen och bara vara. Vi körde den sista delen av BodyBalancen tillsammans.

Tänkte då på vilken resa jag har gjort sedan januari 2008 när jag började träna med Jennie. Vi övade och övade på BodyCombat, BodyAttack och BodyBalance innan jag ens tog ett steg in på ett första grupppass. Hör fortfarande Jennie i huvudet att garden ska upp och håll balansen vid kicken, eller low impact alternativen till BodyAttacken eller den förbenade solhälsningen på Balancen som nöttes och nöttes.

I början gick jag bara på Jennies pass för hon visste ju och kände mig så hon stöttade mig något enormt. Tack från djupet av mitt hjärta Jennie! Tänk då att gå från att knappt resa sig upp från golvet till att stå bland 2000 personer i Globen och köra järnet. Eller köra BodyBalance i Annexet med Jennie. Det är magi och jag är så jäkla stolt!!! Och tacksam till mig själv vad jag har åstadkommit och till alla som hjälpt mig på vägen.

Nu ska jag ta mig till nästa nivå i detta äventyr och nästa år är det Super Saturday som gäller igen. Vem följer med?

Kommentarer

 1. Underbart att se dig igen Tina, och ännu underbarare att se dig på Super Saturday som deltagare! Du bevisar verkligen att allt är möjligt! En sann inspirationskälla är du minsann!
  Wilma tackar så himla mycket för den fina gåvan, du är så snäll. Tänker på alla du!
  Stor kram och pepp till fortsatt fint arbete!

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte göra annat än ställa mig upp och applådera så det rungar i handflatorna! Du är en fantastisk förebild, Tina. Jag ska inte glömma var jag hörde det först ;)

  Kramar,
  S

  SvaraRadera
 3. Det låter som du har haft en underbar helg, så kul att prova alla dessa pass! Tack för hälsningen från Stockholm! Krya nu på dig så du kan komma tillbaka till gymmet!

  SvaraRadera
 4. Här sitter jag med tårar i ögonen ( som alltid ) och blir likspm rörd att det finns sådana som du!! Så gott att höra att du är så nöjd med dig själv, är ju inte alltför ofta man hör det från någon ny för tiden! En verklig förebild för oss.
  Kramar Från din träningskompis Malin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…