Fortsätt till huvudinnehåll

Mina nya mått

Som jag skrev i veckan så kändes det som det vart dags att ta fram måttbandet. Sist var i slutet på augusti så ca 1 ½ månad sedan. Åter igen vill jag lyfta fram vad vågen visade då och nu. Varför? För ett av mina mål detta året har varit att inte lita blint på vad mr Våg (jo vi har kommit överens om att det är en herr våg och en jäkligt surgubbe också..) behagar visa. Fast jag tycker jag har varit duktig och kämpat.

Vågen är en jättebra måttstock och jag kommer alltid fortsätta väga mig en gång i veckan som det känns nu. Anledningen är att jag har ingen kroppsuppfattning och min förnekelse sitter i ryggmärgen. Jag menar jag man inbilla sig att man bara gått upp 3 kilo fast det i verkligheten är 18 då behöver man behålla kryckor som hjälper en i processen varav vågen är en sådan.

Det jag dock har fått under detta året är en mycket mycket mer avslappnad relation med mr Våg. Ja jag ska upp oavsett hur jag tycker veckan gått, hur mensig jag än är eller vad jag nu ska skylla på. Men det är också en siffra och den siffran tar inget ifrån mig dvs min prestation under veckan som gått är lika bra oavsett vad vågen visar.

Därför tar jag till en annan krycka till hjälp och i mitt fall är måttbandet ytterligare en sådan. Idag visade måttbandet att jag har gått ner 14 cm på de ställen jag mäter på 1½ månad. Men vet ni vad skillnaden på vågen är? 0,9 kilo!!!! Det är coolt. Och på vissa mått ligger jag flera centimeter under än vad mina mått var för ca 2 år sedan när jag noterade min bottenvikt på 83,4 (vägde väl det i typ 2 dagar eller nåt...) alt samma mått.

Totalt i år har jag då gått ner 86,5 cm och 17 kilo på LCHF a la Tina och varierad träning. Men jag jobbar också mycket med mitt huvud dvs mina tankar, inställningar, reaktioner etc. Vilket gör att jag idag lever ett helt annant liv med en annan inställning. Till exempel har jag för första gången i mitt snart 39-åriga liv en hälsosam relation till mitt jobb. Jag är inte mitt jobb - jag är Tina!

Så det är med stolthet jag idag tar an dagen denna vackra söndag. Först lite röj hemma inför flytten sen väntar Bootcamp med tjejerna på Studio S. Ska bli så himla kul och jag känner mig laddad. Vad ska du hitta på idag? Hoppas vad det än är att din dag blir skön!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…