Fortsätt till huvudinnehåll

Slututvärdering utav min vecka på Olympen

Då var testvecka på Actic's Olympen över och tyvärr så tillåter inte min träningsbudget att köpa ett tredje årskort :-) Vad blev slutbetyget? Jodå toppbetyg framför allt för den trevliga och hjälpsamma personalen och för all suverän utrustning - speciellt hörnan med kettebells och TRX som jag vurma extra för.

Vidare är det ju otroligt fräscha omklädningsrum och en sak är säker man kommer aldrig behöva vänta på sin tur till något - varken kondismaskin eller annat. Även gruppsalarna är top notch och med suverän air condition. En annan är ju van vid pass a la bikram oavsett vilken inriktning. Och instruktörer tyckte jag var duktiga. Mina favoritpass var helt klart Training circuit med Fanni och Box med Julian.

Det som tar ner betyget lite är dyr parkering. Visserligen kan man parkera på ICA Tunas parkering i 2 timamr med skiva men hur länge dröjer det innan de sätter stopp för att Olympen athleter utnyttja det loop hålet? Och för mig som inte är van vid Actic maskiner så var det inte så lätt att styrketräna men det är ju säkert en vanesak. En annan aspekt har med denna bloggerskan och säkert andra lundapluggare att göra. Asså jag är ledsen men Sparta/Olympen är så förknipat med tentaångest. Det sitter liksom i väggarna och när man går i den bruna tegelkorridoren så ryser man omedvetet.

3 saker som jag hade önskat mig som kortinnehavare är fler väggklockor i lokalen så man kan ha koll på tiden, bättre skyltat - kanske en typ "Här är du" tavla så man vet vart allt finns för det är ju rätt stort och att tv-skärmarna vid kondismaskinerna sitter för lågt. Kommer det någon framför dig så ser du bara deras huvud. Dock svårt att göra något vid tror jag då taket inte är högre.

Men jag kan helt klart rekommendera Olympen och det har jag gjort överallt under den senaste veckan. Jättefint, fräscht, mycket att välja på, trevlig personal och när väl träningsschemat fylls på enligt deras målsättning så kommer denna anläggningen vara helt suverän!!! Och till det priset dvs 299 kr/mån får tillgång till alla Actic anläggningar i Lund inkl bad det är ett kanonerbjudande!!! Så skynda dig att fynda säger denna bloggerskan :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…