Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken lyx att inte behöva stressa

Avbokade ju mig från passet 9.30 så jag tog chansen att sova länge utan att ställa klockan. Skönt! Men vid 11-tiden var jag på Olympen för att köra styrka för ben plus kondis. Började med 10 minuter uppvärmning på StairMastern. Har aldrig kört på den innan men varit nyfiken. Finns dock bara en på Studio S så det känns inte som man vill stå där och pilla om någon annan vill köra.

Men lyxigt nog på Olympen finns hur många som helst så jag kunde ta min tid. Fick först inte igång den så fick fråga om hjälp. Sen vart det inga problem. This is my new thing dvs denna måste jag lära mig att bemästra. Vad är det? Typ en maskin med två trappsteg så man går och går uppför trappan men kommer aldrig fram :-) Bra för rumpan och benen!

Efter det skulle jag köra olika övningar för benen. Först började jag med att fibbla lite med maskinerna men det gick inte så bra. Även om jag kände igen alla så vart inställningarna för maskinen och vikterna något som jag inte kände igen. Har ju funkat väldigt bra på andra gym men tydligen kör Actic ett eget koncept.

Tog för lång tid och jag vill ha tempo och köra hårt. Därför blev det ett antal fria övningar med diverse utrustning såsom kettlebells. Tur att man har en massa olika övningar i ryggmärgen så man bara kan köra. Älskar det och kände mig stark. Vänster axel börjar också mjukna upp och träningsvärken är inte så intensiv längre men fick anpassa lite :-)

Efter det var det dags för löpbandet. Gick trögare men jag hade bestämt mig för en timme innan. Gäller ju att utnyttja lyxen av att man inte behöver stressa. Dvs att det finns flera, nya och välfungerande löpband och att man inte behöver känna att "åh nej nu kommer det någon och den vill ha löpbandet fasiken också jag som tänkt och köra längre".

Så är det ju tyvärr på hemmagymmet i Hjärup. Kommer därför att köra lite på Sportlife City i Malmö. Kommande äventyr för denna bloggerskan. Men tänkte vänta lite med det nu när flytten kommer ta mer tid. Får anpassa mig helt enkelt. Men nu tillbaka till löpbandet på Olympen.

Som skrivit gick det trögt men har jag bestämt mig har jag bestämt mig. Och voila helt plötsligt hade jag ju kört en timme. Ja det gäller att lyssna på sin kropp men också att utmana sig själv och inte ge upp när det går lite emot. Detta är detta som skiljer agnarna från vetet - vad sjutton det nu betyder :-)

Här de sista bilderna. Tror jag visat det mesta utom Herrarnas och spinningsalen. För den första tror jag det hade blivit lite bekymmersamt att fixa utan att bli portad eller nåt och för den andra försökte jag men det vart lite för mörkt eller fullt med spinnare.

Titta vad jag hittade - häckar. Inte något för mig men coolt att möjligheten finns.

 Ett stort utrymme för stretch 

 Hittade några ny proteinbars som måste utvärderas

 Japp jag är ett ljushuvud...

Kommentarer

  1. Jag gillar ju det här med att träna på egen hand nu för tiden. Inga passtider att passa och jag kan träna vilken tid på dan som jag vill och kan. Jag är nog fast i styrketräningsträsket!! Hahahaha!

    SvaraRadera
  2. Ojoj Åsa - farligt att läsa min blogg :-) Men visst är det skönt! Lycka till! Kram Tina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…