Fortsätt till huvudinnehåll

Lite bilder från gårdagens mingelstök

Som jag skrev igår så blev det inte mycket "egengjort" på årets julmingel. Tiden har gått åt att få iordning huset, jobb och träning. Men vi fick upp julpynten och skinkan blev griljerad - alltid något :-) Men inte vad som bjuds som är det viktigaste utan att umgås så ja de köpta lussekatterna gick tydligen att äta...

Julemysigt hus Glöggstationen - själv dricker jag inte glögg men doften hör ju till liksom.
Gotter - japp det blev några nötter och potatisskruvar sedan överlämnades det andra till gästerna.
 Gästerna fick också testa de nya ädelostvarianterna - inte poppis så tuberna bara vart lite klämda.
Desto mer surdegsbröd och sill gick åt. Själv tycker jag sill är äckligt - vad tycker du?
 Jag höllt mig till kokta ägg, julskinka och någon prinskorv - what a surprise eller...

Psst! Känner nästa att jag måste redovisa allt jag äter nu när man vart "modell" för en matartikel men vet ni vad det känner jag inte riktigt för utan jag kör på som vanligt dvs lite matinlägg med mina matvanor/matåsikter, mycket träningsinlägg, en del inredningsinlägg och en hel del bara roliga/deppiga/undringa inlägg - vad säger ni? Vi kör på som vanligt va?

Lägger dock  in brasklappen för nytillkomna - ja jag må servera sockersaker och en massa kolisar men det betyder inte att jag äter det. För bara för att jag har valt att äta på ett visst sätt så packar jag inte det på mina gäster mer än ibland. Kanske skulle berätta att prinskorvarna vart stekta i kokosfett, det serverades ekologiskt Bregott och ekologisk sill och en av glöggsorterna vart ekologisk... tror ni fattar :-)

Kommentarer

  1. Så gott det såg ut med skinka och sill...måste nog göra en skinka tidigt i år annars brukar det bli dan före julafton.
    Ser så mysigt och juligt ut på bilderna.

    SvaraRadera
  2. Tack Tackan! Ja det vart jättemysigt!!! Lycka till med skinkan :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…