Fortsätt till huvudinnehåll

Tackar du?

Som människa är man väldigt snabb till att klaga och vara missnöjd. Över till exempel service på en restaurang. Och visst är man inte nöjd så självklart ska man säga ifrån. Men hur ofta säger vi tack, ger beröm eller bara det där lilla extra som kan göra en annan glad? Inte så ofta skulle jag säga. Man kanske tänker det men hur ofta tar man sig den där lilla minuten extra att säga - det där vart bra!

Och hur glad blir man inte om någon gör det mot en själv? Man kommer ju ihåg den människan för "alltid" och blir glad. Dagen är liksom gjord och inget kan stoppa en när man fått det där extra peppet utav en medmänniska. Man kan nästa gå på vatten och allt är möjligt.

Den senaste tiden har jag verkligen jobbat med att göra mig själv medveten om när jag ska säga tack. Låter kanske löjligt men jag tror på att för att förändra sitt beteende måste man bli medveten och sedan agera aktivt. Likaväl som jag gör ett val att gå upp kl 06 för att gå till gymmet måste jag göra ett val att säga några berömmande ord.

Det tar ju inte så mycket tid/energi från mig men fördubblas på något sätt i kommunikationen med den människan du ger det till. Till exempel som att köpa lite blommor och tacka för ypperlig service, eller tacka fotografen som tog fina bilder på mig i fredags eller ge servitrisen lite extra dricks och berömma henne eller att skicka ett mail till Camilla Thulin och tacka för en underbar klänning som jag gjorde i fredags.

Nu precis fick jag ett glatt mail tillbaka och med frågan om de fick publicera det på sin hemsida. Självklart för har man gjort det hårda jobbet ska man också får berömmet. Alla blir ju glad och minst en halvmeter längre utav beröm. Och jag tror de i sin tur ger något positivt vidare så tänk på det nästa gång du borde säga "bra jobbat - tack"!

PS! Och jag ska verkligen tacka alla för pepp, hejarop, kommentarer, gillande, mail, sms - you name it! Utan allt det hade jag aldrig nått så här långt. Nu tar vi det till nästa nivå! Kram från en oerhört tacksam bloggerska!

Kommentarer

  1. Rätt inställning. Positiv attityd och positivt tänkande sprider sig som ringar på vattnet. Ett leende smittar alltid av sig. Allt börjar i tankar. Det är bara att bestämma sig för att förändra. / Margaretha

    SvaraRadera
  2. Visst är det så Margaretha!!! Ett leende är smittsamt för ler du så automatiskt ler den personen tillbaka! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…