Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt livs första kallbad

Maken och jag brukar ju åka bort för en spa-helg vid andra advent. Men i år bestämde vi att mysa hemma i nya huset. Första helgen vi är själva här hemma. Skönt. Men lite spa ville vi ha så vi hade köpt vars en timmes massage och kallbad på Ribersborgs Kallbadhus via Groupon.

Och idag vart det dags. Ska säga att jag vart riktigt nervös innan för jag är en stor badkruka. Maken tycker dock det är himla skönt så va fasiken jag måste ju testa. Kändes ju inte som de bästa förutsättningarna i blåsten men småspiksregnet kom i alla fall inte förrän vi var färdiga :-)

Tyvärr kunde maken och jag inte bada tillsammans för det är uppdelat. Men det fanns en gemensam bastu. Faktiskt första gången jag provade på det men som den blyga viol man är skyllde jag mig en handduk :-) Fast innan dess var det kallt som tusan i damernas omklädningsrum och dusch. Jag fick nästan panik och tänkte jag fixar inte detta.

Men när jag kom in i bastun så frågade maken hur jag kunde bli så kall. Visade sig att någon inte stängt dörren efter sig till utebadet. Jaha det var därför det var så förbaskat kallt. Efter en stund i bastun så var det dags för the DOPP. Kallt men ändå uppfriskande. Hann med två dopp innan det var dags för massagen. Trodde aldrig jag skulle säga det men detta kan jag definitivt göra igen.

Där långt ute ligger kallbadhuset 
 Lite närmare
 De enda som badar är ju svanarna...
 Fryser med alla kläderna på hur ska detta gå?
 Och här skedde det - mitt första kallbad...
Myse efteråt med te, vatten och en bok medans maken fick massage

Kommentarer

  1. Härligt Tina, bara säg till när du vill vinterbada nästa gång!!!
    Kram Rebeca

    SvaraRadera
  2. Japp det blir nog fler gånger. Kramis

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…