Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 1, 2011

LCHF Skolan - Innan vi börjar

Okej innan jag kör igång och går in på detaljer om LCHF så är det några saker som jag vill gå igenom. Jag tror på att var och en känner sin kropp bäst själv. Det vill säga för en person funkar det att leva på ett sätt medan för en annan behöver en annan livsstil.

Vi har också olika bagage med oss och behov samt beroende. Vissa har aldrig känt ett sötsug och kan inte sätta sig in i vad det är och hur det känns. Likaväl som att någon som ogillar oliver inte kan först varför någon annan kan älska det. Vi är helt enkelt olika och individuella.

Vidare tror jag på att det finns inga genvägar. Jag tror att visst kan man få sig en kickstart av att tex dricka pulver en viss tid eller leva på extrem LCHF en tid. Men ingen orkar med det i längden - vi är bara människor helt enkelt och man kommer att falla för frestelser ibland. Hur mycket, hur ofta och vilka frestelser är också individuellt.

Men till sist handlar allt om intag och uttag. Jag käkade inte godis under pistolhot i soffan. Jag gjord…

Dag 59 - Bryter samman och går vidare

Har sedan en tid känt mig stressad och irriterad. Och efter helgen när jag varit som ett åskmoln inombords så satt jag mig ner igår och sa till mig själv - Va fan håller du på med? Varför så irriterad på allt och alla? Vad är det som trycker dig?

Jag är en rutinmänniska och tycker om att planera. Och jag kan hantera mycket stress men i balans. Tex när jag jobbade typ 24-7 så vart privatlivet begränsat till minimum för man orkade inte mera. Och skulle det vara något socialt fick det planeras in. I och för sig är jag väl alltid sådan och inlärningsprocessen pågår fortfarande att få balans i livet. Man kanske inte lär sig på några få månader...

Eftersom jag är så van vid att köra 180 alltid så istället för jobb ersätter jag det då med andra saker. Tycker jag är så duktig som jobbar mina 40 timmar i veckan och så. Men nä då lägger vi på husbygge, massa sociala aktiviteter, 6 timmars träning per vecka, fest för 100 pers, bloggen, viktnedgångpress, mat som ska lagas plus en massa annat. Kon…