Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 5, 2011

LCHF-skolan: Introduktion

LCHF står för Low Carb High Fat (lite kolhydrater och mycket fett). Fettet skall helst vara naturligt mättat fett som finns i till exempel smör, grädde, fet fisk eller kött. LCHF brukar ibland också kallas för "fettdieten" eller "njutmetoden". Även tex Atkins, Stenålderskost eller GI nollstart är liknande LCHF.

LCHF går ut på att välja mat som höjer din blodsockernivå så lite som möjligt. Genom att undvika socker och kolhydratrik mat får blodet en lägre blodsockerhalt, vilket ger lägre insulinvärden och en ökad fettförbränning.

Att äta LCHF-kost innebär att äta den näring människan ätit under merparten av evolutionen. I praktiken innebär detta naturliga matvaror med lite eller inget innehåll av E-nummer, ofta kravmärkta produkter, bra balans mellan omega 6 och omega 3 samt huvudnäringsintaget kommer från fett och protein snarare än kolhydrater.

"Back to Basics - så ren mat som möjligt” helt enkelt!

Dag 63 - Hur funkar media

Vet inte om ni har sett denna artikeln på Expressen i veckan - Larm:Fettdieten kan vara farlig Tycker det är rätt intressant att den som uttalar sig är från Dietisternas förbund. Kollar man deras hemsida och vem som sponsrar deras stora event nu i april så är det kolhydrater och bantningsprodukter i huvudsak. Eller piller som ska bota välfärdssjukdomar...

Jag säger inget om att sådana här artiklar skrivs för det kommer alltid skrivas på detta sättet dvs man är ute efter största effekt och att få läsare. Ena dagen skrivs det för och nästa dag emot. Jobbar ju själv med PR och vet ju hur man vill att journalisten ska vinklar min story. Vill ju att han/hon skriver det positiva och inte det negativa. Men mest intressant är att de valde att illustrera LCHF med en pizza :-) Det är liksom lite mycket kolhydrater i en sådan för att det ska slinka ner. Varför inte valde de inte ostar, kött och bär?