Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 10, 2011

Dag 68 - Jag är stark

Vilken skillnad ett par dagar kan göra. För bara lite mer än en vecka sedan så var jag stressad, irriterad och nära att ge upp på maten. Och ska vi jämföra för ett år sedan är det som natt och dag. Då var jag så deppig. Tröståt en massa socker, tränade inte, var jämt förkyld, sönderstressad över jobb och jobbade 24-7. Med resultatet att jag gick upp 18 kilo på 4 månader. Kilon som jag kämpat så hårt för att bli av med.

Men nu känner jag mig så himla stark. Mycket stress fanns förra veckan i och med hus plus en del saker som jag väljer att inte dela med mig här (nej jag skriver inte om alla detaljer i mitt liv :-) ) och att storfesten klarades av i helgen. Sen var det ju inte så kul att vågen visade upp och upp 2 fredagar på raken. Och vem vet hur det blir imorgon när det är dags igen.

Och visst hoppas jag på ett minus för jag tycker att jag skött min mat och jag är tränat som jag ska plus lite till. Visst då kanske vågen visar på plus i alla fall för att muskler väger mer eller håller…

LCHF-skolan - 3 steg inom LCHF

Man brukar prata om 3 steg inom LCHF. Här kommer lite information om dessa.

Steg 1 är ett steg som alla kan ta. Kommer troligen inte leda till viktnedgång men får ökat välbefinnande. I steg ett gör du följande:
Byt ut allt margarin till riktigt smör.Ät mindre kolhydrater och mer fett. Köttfärssås med spagetti istället för spagetti med köttfärssås. Eller LCHF pannkakor med färska bär och vispgrädde istället för vanliga bakade på socker och vit mjöl med strösocker eller sylt.Våga ha i rikligt med smör och grädde i maten.Ät lagom mycket, ät när du är hungrig, ät tills du är mätt, ät när du är hungrig igen nästa gång. Uteslut tillsatser, glutamater, smakförstärkare, sötningsmedel.Om du äter bröd välj ett surdegsbröd, ha på rikligt med smör, ost, skinka. Pålägget ger dig näringen, inte brödet.
Steg 2 innebär att man går lite längre mot en ketogen kost. Viktnedgång inträder oftast. Diabetiker kan minska på medicinerna. Uteslut allt rent socker helt.Minska ytterligare på stärkelse, ät inte pasta…

Multimedia message

Fullt med folk på gymmet...