Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 17, 2011

LCHF-skolan: Ät gärna

Här kommer nästa LCHF inlägg i min lilla skola. Detta inlägget handlar om vad man gärna ska äta. Fokusera hellre på det än vad jag väljer att inte äta :-)
Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan. Om korv/pålägg tänk 70% samt kolla tillsatser. Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering eller panera med kokos alt fiberhusk. Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska. Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ. Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör o…

Dag 75 - How much do you want it?

Mitt motto nu för tiden är "How much do you want it?". När klockan ringer 06 för ett pass på gymmet eller när soffan lockar mer på kvällen eller när det frestats med pizza eller godis. Och om jag tvekar en sekund så upprepar jag mitt mantra - hur mycket vill du ha det? Dvs hur gärna vill jag nå mitt mål på 78 kilo i slutet av detta året och att vara vältränad.

Svaret är mest i världen. Jag har aldrig velat något mer i mitt liv tror jag och jag har gett mig den på att jag ska uppnå det. Idag gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag satte min hälsa före jobb. Vaknade med huvudvärk och sveda i halsen. Tidigare har jag gått till jobb alt jobbat hemifrån även om jag har haft hög feber, dubbelsidig öroninflammation you name it. Allt för plikten.

Idag blev jag hemma i sängen/soffan. Avbokade mina möte, tog två telefonsamtal och kollade min mail en runda. Sedan har jag vilat. För jag vill inte att det ska bryta ut värsta förkylningen så jag inte kan träna i helgen. Jag sk…