Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 30, 2011

LCHF-skolan: Undvik helst

Om man äter enligt LCHF så är det vissa saker man ska undvika eller som jag vill se på det - jag väljer frivilligt bort det dvs inte jag får inte utan jag väljer att inte. Utan jag hittar hållbara alternativ för mig istället såsom färska blåbär med en klick vispgrädde (obs inget socker i) som efterrätt. Vad väljer du för alternativ?
Socker: Värst av allt. Läsk, godis, juice, sportdrycker, choklad, kakor, bullar, kaffebröd, glass, frukostflingor. Även sötningsmedel undviks helst. Kolla dolt socker. Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes frites, bulgur, couscous, majs, chips, gröt, müsli och så vidare.”Fullkornsprodukter” är bara mindre dåliga. Måttliga mängder rotfrukter kan vara okej om du inte är alltför noga med kolhydraterna. Margarin: Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar. Här ingår även Becel och Flytande smör & rapsolja och Omega6-rika matoljor som majsolja, jordnötsolja, sojaolja och solrosolja.Öl: Flytande bröd. Full av malt…

Dag 88 - Vad ska vara nästa delmål?

Sitter nöjd i soffan efter dagens andra träningspass. Idag blev det löpbandet imorse och BodyAttack på kvällen. Men imorse körde jag gång på hög speed men med mycket uppförslutning. Kändes i baksidan av lår och rumpan. Fast det känns också bekvämare för knäna och benhinnorna. Man får helt enkelt variera sig lite.

Imorgon är det dags för sista löpbandspasset för delmålet i mars. Hade ju som mål att köra 2 morgnar i veckan a 60 minuter. Där målet var att komma så långt som möjligt under 45 minuter. Mitt rekord sattes förra veckan då jag körde intervaller dvs snabb gång alt spring/jogg. Och med passet imorgon så är mitt delmål avklarat. Duktig kicka!

Så nu filurar jag på mitt delmål för april. Som vanligt blir det en utmaning vad det gäller träning. Men kan ju inte avslöja allt för er innan månaden är här. Ni får helt enkelt vänta tills fredag. Spännande va? Hur ska ni klara av att inte veta - kommer knappt sova tror jag...