Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 10, 2011

Tinas smoothie

Har inte druckit smoothie på ett tag eller rättare sagt proteindrink i mitt fall. Men igår vart det dags efter simningen. Hade köpt färdig fruktpåsar på Coop i helgen. Visserligen innehåller de banan vilket inte är optimalt LCHF men ibland tager man vad man haver och gör det bästa av det.

Annars kan man ju köra ner vad man gillar och har hemma. Till exempel färska eller frysta  jordgubbar, hallon och blåbär är bäst ur LCHF synpunkt. Jag gillar när man använder fryst frukt/bär för då blir smoothien krämigare och mer glasslik.Vidare då jag är lakosintolerant så använder jag mig av tex havremjölk, sojamjölk och laktosfri vispgrädde. Jag brukat mixa så tar det inte smak utav en specifik mjölk. Så ca en dl utav varje vätska eller lite blandning så det blir 3 dl.

Vispgrädden har tillkommit i och med LCHF och smoothien blev VÄLDIGT god utav grädden. Dock känns det fortfarande lite för lyxigt på något sätt dvs borde jag som vill gå ner i vikt verkligen dricka grädde? Fast jag blev mätt och …

Dag 129 - Jag överlevde...

Imorse gick jag på lite svaga ben till gymmet för att testa spinning. Hade med min extra gelesadel och för säkerhets skull mina rosa gympaskor - känner mig lite mer som en superwoman då :-) Tänkte det är lika bra att erkänna direkt och be om hjälp. För är det något jag har lärt mig de senaset månadern så är det att människor är väldigt hjälpsamma om man erkänner att man är tex nervös och inte vet.

Och som en del i min utmaning har jag ju att utmana mig själv att vara mer social och inte den blyga Tina. Så jag tog tjuren vid hornen och hälsade glatt på mina nya spinningkompisar dvs ta kontakt, hälsa, byt några ord. Fick direkt lugnade ord när jag erkände att jag var nybörjare och erbjudande om hjälp. Vilket jag tacksamt tog emot och vips så satt jag på cykeln. Tack instruktör Linn och spinningkompisarna!

Tyckte faktiskt att det gick hyfsat. Gumpen skrek "Är du helt från vettet?" hela "cykelresan" och det var lite läskigt att släppa styret eller att stå upp och cykla…