Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 5, 2011

Lära mig mer om styrketräning

Mitt träningsmål detta halvåret är att lära mig mer om träning och framförallt styrketräning. Tänker fokusera på en kroppsdel(ar) i taget. Exempelvis i augusti olika magövningar - både maskinerna i gymmet och "fristående" övningar. Anledningarna till detta är att jag vill kunna vara flexibel i gymmet tex om en maskin eller vikt är upptagen att kunna ha alternativ, för att känna mig mer säker och för att lära mig mer om hur min kropp och mina muskler fungerar.

Jag hittade denna sajten som verkar bra:www.styrkeprogrammet.se/. Man måste bli medlem för att få tillgång till övningsarkivet men det är gratis. Sen kan man söka på kroppsdel, vilken typ av övning och vilken nivå. T.ex. rygg, pilatesboll och medel. Då visas en lista som matchar valet. Man kan välja att se en video av övningen plus mer information om hur den ska utföras. Verkar praktiskt. Har du någon erfarenhet av denna sajt? Eller tips om övningar, träningsböcker eller sajter så är de varmt välkomna!

Dagens träning

Idag blev det mycket men imorgon är det vila och vård av fötterna hos underbara Anette :-)
Morgonpass kl 6.45 = 45 min spinning, gick riktigt bra men får ont i hålfötterna när jag står (spinningskor?) och gumpen blir öm mot slutet :-)Kvällspass kl 18.30 = 60 min PTpass plus 60 min zumba