Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 13, 2011

Vet ni vad jag gjorde igår...

... jag flög helikopter. Det vart lite pirrigt innan men är ju något som jag alltid velat göra. Hade kanske mer drömt om en flygtur över New York eller Grand Canyon. Men en tur över Hjärup är ju inte att förakta :-) Var ju också kul att få en möjlighet att se nya huset uppifrån. Vi var där i god tid vilket var tur för det fyllde på med folk som ville åka.

Men vet ni vad nästa det mest underbara var? Jag reflekterade inte ens över om jag inte skulle klara av att komma upp i helikopter eller om jag inte skulle lyckas kliva ur. Eller skulle jag få plats i sätet eller skulle säkerhetsbältet inte räcka till. Kom att tänka på det när jag satt mig framme hos piloten och de drog åt bältet. Typ jisses det var ju inga problem. Om detta hade varit för ett par månader sedan hade det varit allt jag nojat över. Det känns STORT!

Här kommer lite bilder:
Här är den!!!  Lite skräckblandad förtjusning innan...  Nu lyfter vi och ser Jakriborg lite grann från ovan  Nog njuter jag av utsikten Här ser man Hjäru…

LCHF-bullar

Fick ett tips utav Poppikock på LCHF-bullar bakat på Bakerix. Lät spännande då jag kan bli väldigt brödsugen och andra recept man läst om är mer ugnsbakat ägg. Så häromdagen beställde jag på http://www.lchfbutiken.se/

Idag blev den stora testdagen. Man kan tydligen baka olika varianter tex släta bullar, pizza etc. Eftersom jag inte vill fresta mina "sockerminnen" dvs ersätta det med något liknande håller jag mig till matrecepten. Därför bidde det bullar med pumpafrö. Recepten är på baksidan på sidan eller på butikens hemsida.

Väldigt enkelt. Vispa 4 ägg i 3 minuter, tjoffa ner blandningen, gör bullar, tryck dit frö och in i ugnen. 17 minuter på 175 grader. Hur smakade de? Jag skulle vilja jämställa det med scones. Det var helt okej så detta kommer vi köra mera på. Tack Åsa för tipset!!!

Bakerix-blandningen
 Utklickade bullar före ugn  Tjoffade på ekologiska pumpafrö från Markatta  Färdiggräddade bullar