Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 15, 2011

Queen of Målsättning

Jag är en väldigt måldriven människa på min hälsoresa. Det är så jag lyckas hålla motivationen uppe för har jag satt målet vill jag nå det. Det kan vara allt ifrån att testa spinning i mars till att sätta världsrekord på 1 km. Eller jag ska inte äta socker på x månader eller pommes. Inte alltid man lyckas men då är det bara att ta nya tag. Finns alltid en ny fräsch dag imorgon att lyckas på :-)

Jag har skrivit om målsättning way back i gamla bloggen så tänkte det vart dags att damma av det hela i och med min utmaning i fg inlägg. Om ni hellre vi ha det beskrivet på svenska så kan ni också kika här: http://sv.wikipedia.org/wiki/SMART_(m%C3%A5lformulering) Exempel att mitt mål att kunna springa 1 km innan årets slut är ju väldigt Specifikt (vad är det jag ska göra), Mätbart (visaren på löpbandet visar när 1 km har sprungits), Accepterat (lite krångligt men jag ser det som att ja jag accepterar utmaningen och människor i min omgivning tror/stöttar mig att lyckas), Realistiskt (väldigt vi…

Utmana mig själv

Just nu läser jag i många bloggar och pratar med olika människor att nu ska här minsann rivstartas med träning, kost och/eller vad det nu är man vill åstadkomma efter semesters unnande. Jag kan ju inte vara sämre även om min övergripande målsättning är att väga 78 kilo vid årsskiftet.

Därför har jag idag utmanat tjejerna på gymmet att vi under 10 veckor (start den 22 augusti och mål den 30 oktober) ska sätta upp vars ett mål som ska uppnås. För att lyckas och för att känna att man inte är den enda i världen som ska gå ner i vikt, sluta äta godis, lära sig plankan eller whatever så kan vi ju peppar varandra online och i verkliga livet. Blir ju alltid lättare när man har support och får hejarop.

Hoppas verkligen någon av S Tjejerna antar utmaningen. Oavsett så tänker jag sätta upp mitt mål under dessa 10 veckorna för att få extra puff i min hälsoresa. Har du en utmaning framför dig? Vill du utmanas tillsammans med mig? Peppning via bloggen, facebook, mail, telefon eller nåt. Så vi vet att…

Aktiva val och konsekvenser

Jag tror på att man gör aktiva val och får leva med konsekvenserna. Till exempel när jag förra våren kraschade i min hälsoresa pga att jag gick totalt upp i jobbet och en massa negativitet som jag dövade med socker och stillastittande. Likaså att jag övertygade mig själv att jag kan äta socker som alla andra. Exempelvis äta efterrätt på lördagen. Vilket ledde till att jag hetsåt wienerbröd i bilen hem från jobbet varje dag och tjuvåt påskgodis som jag egentligen avskyr m.m.

Dessa val ledde till konsekvensen att jag gick upp 18 kilo på 4 månader. Lagom kul men vart ju mitt eget val att äta socker och då får jag leva med resultatet. Kan inte skylla på någon annan eller annat mer än mig själv. Det var jag som använde socker som drog att döva känslor och jag valde att inte träna någotting överhuvudtaget. Ingen annan!

Likaså idag. Jag gör det aktiva valet att träna mycket. Dels så är det timmar som inte tillbringas i soffan framför dumburken och handen skyfflandes godis mellan påsen och m…