Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 10, 2011

A Kodak moment...

Kvällens pass var ju som skrivet tidigare SatsEnergy. Jag var på plats på gymmet ca 16.35. Då fick jag ett sms från gymkompisen Sarah att vi ses där kl 17. Öhh njae det är då passet börjar... Stackaren fick raca till Malmö medan jag oroligt vankade i repan som en blivande fader på BB.

Försökte peppa mig själv att jaja men jag ska gå i alla fall och det är inte varje gång man kan ha någon med mig. Men när Sarah spurtade upp för trappan 5 i 17 så var det ett Kodak moment. Ni vet som i kärleksfilmer där killen och tjejen springer mot varandra på en solig äng och omfamnar varandra på mitten. Så glad blev jag när Sarah hann till passet.

Hon bytte om i 180 medans jag uppehöll instruktören med kallprat :-) Klart jag hade klarat mig själv men det blir alltid kuligare om man har någon med sig. Dagens pass var ungefär som BodyAttack men man gjorde övningarna i lite "lugnare" tempo eller snarare man fick tid att göra övningen ordentligt och det var lite enklare koregrafi.

Instruktören…

SkrytTina här

Okej jag är lite stolt så jag måste bara skryta lite. Är ju trots allt min ego-blogg detta. Imorse körde jag järnet på löpbandet. Och slog alla möjliga rekord. Fick inspiration när jag såg på US Biggest Loser igår och en av deltagarna som typ vägde över 200 kilo sprang på 8,5 speeden. Visserligen i ca 20 sekunder men va sjutton kan han så kan väl Jensen.

Så imorse körde jag min variant av intervallträning dvs jag delar in varje sektion i 10 minuter (speed, incline och hantlar). Första speed-rundan bestämde jag mig att utav de 10 minuterna ska jag springa 2 min på speed 8,1. På andra rundan så bestämde jag mig för att gå snabbt i 2 min och sedan springa i 2 min. Jisses vad det brände but I did it!!! Ena på 8,3 och den sista på 8,5. Det är världsrekord!!!

Men det var inte färdigt där. På incline-intervallet så pushade jag mig själv att köra inclince 9,0 på speed 5,7 halva tiden och resterande på vanliga inclinen 8,0. Puh svettigt värre och låren protesterade men det gick. Sista rekordet…

Idag fortsätter äventyret

Igår bidde det vila för denna. När klockan ringde 06.00 så gick det bara inte. Kroppen kändes som bly efter FightCircuit-passet kvällen. Tog nog i mer än vad jag trodde :-) Nåja jag sov vidare en timme till och vaknade lite mer utvilad istället.

Men idag fortsätter äventyret. Morgonpasset på löpbandet är avklarat och efter jobb blir det SatsEnergy i Malmö. Detta passet ska vara så här enligt SATS: "Här utlovas enkel och tuff konditionsträning blandat annat med enkla steg inspirerade av hur atleter rör sig. Klassen består av två utmanande konditions-toppar, i återhämtningen däremellan och på slutet innan stretchen finner du funktionella styrke och balansövningar för hela kroppen."

En himla bra grej på SATS hemsida är att vissa passbeskrivningar har också en kort filmsnutt som visa lite från passet. Tyvärr fanns ingen för just SatsEnergy. Men på fredag är det dags för Crosstraining och det illustreras så här: http://www.youtube.com/watch?v=dJfqTvSm7bE&feature=player_profil…