Fortsätt till huvudinnehåll

Söndagsplaneringen...

Igår efter skolan och en långpromenad med maken så var det dags att ta itu med veckoplaneringen dvs steka lite omelettfrukostar, packa nötpåsar, stämma av veckans träning, kolla matinköpslistan och klura på vad som ska ätas till lunch och middag. Har faktiskt blivit mycket duktigare på att laga mat sedan kostrådgivarutbildningen startade. Och mår strålande av min hemmalagade mat. Känns som jag på banan igen och det är så jäkla skönt.

Återkommer med lite mattips i bloggen senare men också mer om vad jag lär mig på utbildningen. Ni kan tro huvudet snurrar av information om cellernas uppbyggnad, insulin hit och dit, fettförbränning - you name it. Känner också att jag ändras till det bättre på det personliga planet. Dels för jag tycker det är så himla intressant och vill bara lära mig mer(vad fett gör för kroppens förbränning, vad socker ställer till med, hur hormonerna påverkar oss...) och dels mina kostvanor för att få en optimal hälsa (tex matlagning, ut med så mycket gluten ur kosten som jag bara vill/kan/känner för, vad äter jag på valfria dagen) Har en helt annan motivation till att äta bättre på alla sätt!!!

Här kommer lite matbilder för nu har jag inte tid att hänga här längre för nu ska det lagas laxsoppa! Lagar du mycket mat själv? Vet du vad gluten hittar på med din tarm och kropp? Eller att socker dödar nervceller...

Frukostomelett i långa banor...
 Matlådor och grönsaker att woka
 Hmm detta verkar gott och vad ska inhandlas...
 MUMS!

Kommentarer

  1. Lagar i stort sett all mat själv, tycker det är kul att laga mat å testar gärna nya rätter så ofta det går. Synd att man inte äter lika ofta som förr bara, ibland har jag många nya grejer jag vill prova men det dröjer ofta länge innan det blir av då måltiderna är mer sällan nu! Ett delikat problem, jag vet, men ändå!;))

    SvaraRadera
  2. Ja jag börjar också plocka upp det där med matlagning och jisses vad mycket bättre man mår. Framför allt i magen. Brukar läsa dina recept så jag får börja följa dem nu :-) Ha det gott! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…