Fortsätt till huvudinnehåll

Ett riktigt prinsessepass

Ja dagen till ära fick vi ju köra ett riktigt prinsessepass eller hur? På dagens schema stod överkropp vilket mina vader och blåa knä är väldigt tacksamma för. As usual uppvärmning på crosstrainer på veckans nivå och sedan en massa övningar.

Det blev bänkpress dvs bröstmusklerna i olika omgångar där PT Malou la på vikt efter vikt. Ingen aning vad slutsumman hamnade på men det kändes bra. Tungt men bra dvs jag börjar få lite kläm på denna. Ska bara samla mod att köra den själv i gymmet. Får nog bli nästa veckas utmaning känner jag. Efter det var det över i Smith-maskinen dvs bloggens bästa kompis...

Där fick jag jobba med olika övningar att lyfta min egen kroppsvikt (alla 83/84 kilo..). Yikes det är i dessa övningarna man drömmer om en 20 kilos viktminskning på 2 sekunder så man slapp slita så förbaskat. Måste ju erbjuda er en video idag också. Har ju blivit en ny tradition eller? Därför ser du en av dessa övningarna nedan. Dock förbud att filma rumpan idag :-)

Andas, fokusera på det positiva - jag börjar få värsta armmusklerna...

Efter det armhävningar på tå. Nä de är inte pretty och djupa men hallå i början på året vågade jag inte ens ställa mig på tå och försöka. Nu får jag inte ens göra dem på knä för hon som bestämmer. Sen över till the beloved stång. Massa rodd och sedan över till dagens "jäkla skit jag måste öva" utmaning.

Först en kettlebells övning där jag skulle hålla bellen rakt upp i ena handen sedan böja mig längs med andra sidan utav kroppen. Amen hallå stel som ett kylskåp!!! Pt Malou bara tjoffar till övningen och når ner till sin fot medan jag knappt når ner till låret... Och sedan the utmaning... turkisk get up eller snarare förberedelse till att någonsin kunna ge mig på den ordentligt...

Man ligger alltså på rygg på golvet med en kettlebell i ena handen rakt upp ovanför kroppen dvs sträck arm. Och där ska den förbli medans du ska resa dig till stående för att sedan lägga dig ner igen. Good luck Jensen! Ingen vikt idag utan bara armen rakt upp fick jag testa med. Okej jag blev ändå lite överraskade att jag kunde genomföra den för förra året hade jag inte ens försökt. Se där vad en PT kan göra :-)

Efter det ytterligare ett hatobjekt men jag ser framstegen. Vad jag pratar om? Sidoplankan. Fast nu kunde jag lyfta och hålla dvs det var inte en sekund jag håller på att dö scenen som utspelades. Dock kan man ju alltid förbättras och utmana sig själv och jag har gett mig fanken på att fixa det. Fast åter igen ytterligare ett framsteg att jag ens vågar ge mig på den... Heja mig!

Nä prinsessepasset är inte över utan lite ryggresningar på pilatesbollen, tabata (dvs 20 sek fullt ös, vila 10 sek, 20+10... i 8 rundor) med ball slams och så lite plankan på tå på det. Åter igen jäkligt stolt över mig själv att jag gör den på tå men vill ju mer!!! Måste stå längre och längre. Fick dock godkänt idag utav PT Malou för sista rundan så kämpade jag tills fläsket plaskade i mattan med en hög ljudeffekt som dallrade genom gymmet.

Turkisk get up? Kolla här så kan du öva hemma tillsammans med mig så ses vi i bloggen om en vecka och utvärdera. Jag övar utan vikt men man kan också köra med en liten hantel/vattenflaska/? för att få in snitsen. Okej??? Då kör vi:  http://www.dintraning.se/ovning/419/Kettlebell-Turkish-Get-Up.html

Kommentarer

 1. Kör gärna bänkpress någon morgon nästa vecka så kan vi hjälpa varandra!!!
  Härligt jobbat Tina!

  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja det hade varit kanon!!! Tack så mycket Rebeca! Kram

   Radera
 2. Fy faro vad grym du är. Jag är så imponerad så.....
  Kram Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack finaste Margaretha! Vi ses på måndag :-) Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…