Fortsätt till huvudinnehåll

Hänger du med?

Har bestämt mig för att köra 75 dagar sockerfritt och utmanat maken att göra det samma. Visserligen inte lika stor utmaning för honom som för mig men alltid bra med sällskap i en utmaning. Min definition utav sockerfritt i denna utmaning är ingen läsk, godis/choklad, kakor eller efterrätter.

Jag började idag så egentligen blir det ju 77 dagar men vi startar på riktigt i utmaningen på måndag och kör till den 13 maj. Finns en anledning till att jag valt just det datumet men det återkommer jag till i nästa vecka om allt går som det ska.

Anledningen är att jag känner att jag inte kan hantera sockret just nu, mår inte bra av att äta det men framför allt vill jag maxa utdelningen på min träning. Har tagit ett beslut denna helgen och för att uppnå den drömmen/målet så måste jag satsa. Detta blir ett steg i den riktningen.

Hänger du på?

Kommentarer

 1. Ja jag hakar på. Har jo börjat min 100 bra dagar men har en svacka nu sedan några dagar. Hoppas dagen imorgon att jag är igång igen :( det är så svårt men ja jag är på från måndag till den 13 maj ...
  kram

  SvaraRadera
 2. Jag hänger på!
  Jag satt nämligen i helgen och tänkte att jag skulle köra godisfritt ett tag igen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag är på nästan hela vägen fram, kör sockerfritt i hundra dagar from den 1:a jan så blir "klar" precis efter påsken, (åh det blir tufft). Hur som helst vill jag ge er lite tips och råd eftersom jag själv har kört ett tag utan socker, godis, läsk, saft, etc och är inne på 57:e dagen.
  Drick massa vatten! (Minst 2 liter om dagen). Ta kromtillskott-jag har testat en del olika sorter och den enda jag tycker funkar är från Holistic, 100 tabletter kostar 125:- och räcker alltså i nästan tre månader.
  http://vitamera.se/holistic-krom-gtf-120.html

  O så en massa jävlar anamma! Kör hårt!

  SvaraRadera
 4. Jag hänger också på :-)

  SvaraRadera
 5. Jag hänger på, har kört sockerfritt sen 1/1, men har varit i en svacka och behöver verkligen komma igång igen. Det märks på vågen och jag mår verkligen skitdåligt av socker så stort tack för att du drar igång denna utmaning just nu:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…