Fortsätt till huvudinnehåll

Hmm funderar...

...på min jäkla svanskota och att jag alldeles själv lyckats att ställa till det för mig dvs genom att blir så himmelens tjock så att jag inte ens kunde sitta ordentligt på rumpan. Hur fasiken kan man låta sig själv ställa till det så??? Att man bara äter och äter sittandes i soffan så att man till sist inte får plats i en enda stol utan måste liksom sitta på sniskan och känna att allt bara skär in i fläsket. Blir både förbannad och ledsen!

Kommer ihåg hur plågsamt det var att sitta i tex uteserveringsstolar där låren och rumpan fick nästa blåmärke (i alla fall illröda märke som tog timmar för att försvinna) så som plasten skar in i huden. Blir så väldigt ledsen när jag tänker tillbaka på det och jag minns det som igår. Senaste idag blev jag glatt överraskad att jag fick plats i en vanlig stol utan att fläsket skar in.

Har liksom ännu inte förstått att jag numera får plats. Har tom fått lära/påminna mig att sitta rätt dvs på gumpen och inte på snedden, halvliggandes. Så visst är jag besviken på mig själv och att jag alldeles själv lyckats med bedriften att skaffa mig en belastningsskada i rumpan. Som jag antagligen får lära mig att leva med. Men samtidigt inget jag kan göra åt saken nu dvs kan ju inte grotta ner mig detta. Kan bara göra mitt bästa att bli så bra som det går.

Plus att man får ju också lite perspektiv när man titta på SVTs "Mot alla odds". Där kan vi snacka om kämpa. Nä Jensen nu tar du nya tag och lägger ner tycka synd om dagen. Gjort är gjort och jag gör ju allt för att leva ett hälsosammare liv. Och är svanskotan min enda krigsskada efter hur jag misshandlat min kropp ska jag egentligen vara jäkligt nöjd!

Kommentarer

 1. Så stolt du ska vara att du inte valde att sitta kvar på snedden!
  KRAM
  p.s hade gått om tid till tåget, kanske använder dig som livlina en annan morgon! TACK!d.s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rebeca!!! Absolut bara ring. Ha det bäst! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…