Fortsätt till huvudinnehåll

Var otrogen!

Nu fick jag dig allt till att läsa va... Fick ett mycket bra tips på min utbildning som jag ville dela med mig för jag tycker det är så klokt. Rådet var att köpa blandat dvs köp inte alltid samma tesort, lax, nötter, grönsaker, kött, ägg eller vad det nu kan vara för matvara dvs var märkesotrogen!

Varför det? Jo man går ju oftast på rutin och plockar åt sig märken som man känner igen, gillar och har koll på att de ska vara bra. Eller så får man rådet att man ska bara ät en viss sorts fisk odlad på det där stället utan för Norges kust eller vad det nu kan vara. Men för att sprida riskerna lite så bör man variera sin kost så mycket det går.

Det vill säga ena gången köper man färsk lax av lokala handlaren, nästa gång en fryst variant från en leverantör och tredje gången fryst från ett annat ställe och nästa... Anledningen är att om jag som individ alltid äter samma lax (obs bara ett exempel på matvara) från samma ställe så fyller jag ju på min kropp med samma näringsämne samt gifterna från det odlingsstället.

Då är det bättre att få i sig lite skit från alla möjliga håll men inte nå upp till kritiska nivåer av något. Och skit får vi i oss antingen vi vill eller inte. Jag menar vi kan ju inte sluta andas för att det är lite grejer i luften. Men vi kan vara smartare i våra kostval och lite grann lura naturen :-) Vad tror du? Jag tyckte detta var ett listigt litet knep i kostvardagen som är hyfsat lätt att följa.

Bara ett litet tips från Butterflycoachen såhär en torsdag...

Kommentarer

  1. Hello,jag tycker att det låter som en jättebra idé och har börjat själv att använda mig av detta tips:))Njuter av mitt kaffe nu som jag också börjat variera och roar mig med att kika på olika blogga:)H adet bra//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst lär vi oss mycket bra :-) Hoppas du njöt av din lediga dag! Ha det gott!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…