Fortsätt till huvudinnehåll

Jag ska vara med i Expressen...igen

För ca en månad sedan fick jag en ny förfrågan utav Paulun och Expressen om jag ville ställa upp i en ny artikel om LCHQ. Det ska nämligen komma ut en bilaga i slutet på mars med olika versioner utav LCHF med exempel etc. Blev först lite reserverad baserat på förra upplevelsen dvs kommentarerna som följde och då menar jag inte de positiva om man säger så :-)

Tryckte även på att jag själv inte använder uttrycket LCHQ utan LCHF och det ganska offentligt dvs på bloggen. Dock ville de använda mig som exempel och efter lite tanketid och ältande tackade jag ja. Intervjun genomfördes för ganska så exakt en månad sedan. Dock bidde det ingen ny fotografering utan de kommer välja bilder från förra gången. Kanske denna gången så blir det den fina Camilla Thulin klänningen.

Varför ställer jag då upp igen? Framför allt utav en enda anledning - jag vill inspirerar andra överviktiga att det går att bli hälsosam genom kost och träning. Där dina kostval kan spela stor roll för att skapa långvarig hälsa samt ge dig energi till att träna. För utan rörelse anser jag att du inte kan kalla dig hälsosam. Sen gäller det att hitta den metoden/de valen/din strategi för hur du uppnår detta. Och den är högst individuell! Detta är min drivkraft och passion att förmedla tex genom bloggen eller ställa upp i en artikel.

Sen bryr jag inte så mycket om vilken bokstavskombination som används. Visst hade det varit optimalt att "representera" LCHF men då hade jag antagligen fått på huvudet för att jag äter för liberalt (vad det nu är..). Hur man än vrider sig har man rumpan bak och man kan inte please everyone. Men jag valde att ställa upp på gott och ont för att visa på och inspirera till att ge inte upp för att du har X antal kilo att släpa på även om det känns övermäktigt. Ta en dag i sänder och det går att bli kompis med kroppen igen. Ja du får kämpa och varje dag är inte en dans på rosor men så värt det!!!

Så håll utkik på tidningshyllorna nästa söndag den 25 mars om du är nyfiken. Nedan kan du kolla lite länkar från november när jag hade 2 sekunders utav rampljus.

http://www.butterflytina.com/2011/11/dagens-kandis.html 
http://www.butterflytina.com/2011/11/lite-fler-bilder-fran-fotograferingen.html 
http://www.butterflytina.com/2012/01/expressen-story-behind-scenes.html

Kommentarer

 1. Du är en jättebra inspirationskälla, kul att du är med en gång till!! /Ulrika

  SvaraRadera
 2. Den intervjun tyckte jag var så fin och inspirerande så jag blir glad av att läsa att det blir en till. <3 ska fortsätta bli inspirerad av dig. Fast det blir jag ju här också! Läser varje dag och tar till mig din glöd! TACKAR!

  SvaraRadera
 3. Kul!
  Jag har förresten mailat dig om bbc, tänkte kolla om vi kunde samåka? kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp och sen om sider har jag ju svart dig :-) Kram

   Radera
 4. Gud vad kul, det ser jag fram i mot att läsa. =) Ska visa alla d mina vilken otrolig inspirations källa jag har som stöd =). Kram till dig finaste Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha då får jag hoppas bilden de väljer är snygg :-) Tack så mycket Johanna! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…