Fortsätt till huvudinnehåll

Min förändring på 2 månader med PT Malou

Okej här kommer resultaten från den skånska juryn tidigt imorse dvs 6.45... Tidigare resultat är från den 29 dec och står i parenteserna nedan. Jag kan bara säga så här: jag är jäkligt mallig just nu men helt slut i kroppen. Körde så hårt jag bara kunde och är helnöjd. Tror även PT Malou är nöjd. Jag tyckte mest hon gick runt och smålog och mös imorse... Eller så var det bara att hon vad glad att hon överlevt kräksjukan i helgen :-)

Fett% och mått

 • Våg: 37,7 % (39,1%)
 • Midja (smalast): 79 cm (80 cm)
 • Navel: 99 cm (100 cm)
 • Bredast över rumpa: 120 cm (121 cm)
 • Arm, mitt på triceps (höger): 32 cm (35 cm)
 • Arm, mitt på triceps (vänster): 32 cm (35 cm)
 • Ben, mitt på framsida lår (höger) 67 cm (69 cm)
 • Ben, mitt på framsida lår (vänster) 67 cm (68 cm)

Tester

 • Crosstrainer 4 min: 0,29 km (0,28 km)
 • Roddmaskin 4 min: 1034 m (1009 m)
 • Jägarställning: Set 1: 1,30 min Set 2: 1,12 min (Set 1: 1,10 min, Set 2: 1 min)
 • Armhävningar: Set 1: På fötter: 10 På knä: 25, Set 2: På fötter: 11 På knä: 31 (Set 1 på fötter: 1 på knä: 21, Set 2 på fötter: 2 på knä 15)
 • Bicepshäv (biceps): Set 1: 14 st, Set 2: 7 st (Set 1: 5 st, Set 2: 5 st)
 • Räckhäv (rygg): Set 1: 11 st, Set 2: 9 st (Set 1: 6 st, Set 2: 8 st)
 • Plankan: Set 1: På tå: 49 sek På knä: 1,13sek, Set 2: På tå: 17 sek (Set 1: på tå 10 sek på knä 1,05 sek, Set 2 på tå 20 sek på knä 1,03)
 • Burpees under 2 min: 23 st (23 st)
 • Halva svings under 2 min: 90 st (57 st)

Sammanfattning
Har minskat 1,4% i fett dvs jag har fått mer muskler medan vikten i kilo är stort sett samma. Ny aha i morse att visst ja lägg fokusen på att få ner denna procenten och skit i exakt antalet kilo. Nya målet här är att uppnå 33% för över räknas som en hälsorisk. Känns väldigt bra att ha hitta en annan fokus!!! Jag älskar muskler!

Har minskat en del cm på de mått Malou mäter så tänkte att jag ska mäta mina mått på lördag också. Antal förlorade cm var 12 och mycket kring armarna... Hmm märkligt också vad man själv väljer att fokusera på. Jag kollar bara överarmen där jag är som tjockast. Har helt glömt bort att armen kan ju förändras på andra ställen...

Crosstrainer och rodden klådde jag precis men vi har ju inte heller direkt fokuserat på kondition på det sättet förutom löpintervaller. Fast jag återhämtade mig mycket fortare vilket tyder på förbättra kondis tydligen. Jägarvila klarade jag 1½ min i första rundan och förbättrade mig totalt sett med 32 sek. Armhävningarna och plankan på tå är det jag är mest stolt över tillsammans med svingarna. Armhävning på tå klarade jag 21 denna gången jämfört med 3. Och totalt sett gjorde jag 77 armhävningar jämfört med 39 förra gången. Plankan på tå klarade jag i 66 sek på tå totalt jämfört med 30.

Bicepshäv (tror jag lagt upp en video på detta tidigare) klarade jag 21 st jämfört med 10 sist. Räckhäv klarade jag 20 mot 14. Burpees var samma antal men jag har bättre teknik numera och hoppar högre. Dock var jag så slut här att jag kunde inte pressat. Lite gnagande att jag inte fick till 1 till i alla fall men ändå jäkligt nöjd. Och slutligen 33 fler kettlebellssvingar på 2 min dvs totalt 90!!!!! Do I need to say more....

Fasiken idag är det jag som förtjänar alla hejarrop i bloggen för jag är så himmelens stolt över mina resultat och prestation!!!! Heja mig!!! Tänk vad jag kan göra om 2 månader...

Kommentarer

 1. Så grym du är! Helt otroligt imponerande, You Rock Girl! Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Har saknat dig på gymmet denna veckan. Kram

   Radera
 2. HEJA HEJA HEJA DU ÄR BARA BÄÄÄÄÄSSSTTTT!!!!!!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Heja, heja dig Tina. Du är otrolig / Kram Margaretha

  SvaraRadera
 4. Superduktig!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…