Fortsätt till huvudinnehåll

Pollenallergi+PT=?

Det var väl inte den mest kaxigaste Jensen som steg in på gymmet imorse men jag infann kl 6.45 enligt utsatt PT-tid. Luftrören kändes och känns som två små mini-sugrör och kroppen är tung och trött. Beror väl på dels att kroppen inte riktigt syresätts och att den fajtas med omställningen med de små jäkla pollenfröna. I ärlighetens namn tänkte jag att hur sjutton ska detta gå???

Men vi fick anpassa det hela. Jag körde intervaller på löpbandet enligt detta upplägget dvs 1 min upp till 4 och sedan ner igen. Absolut inga hastighetsrekord men jag gjorde det fast lungorna sprängde. Om på sista minuten fick jag nog och höjde hastigheten själv för va fasiken jag ska klara detta. Så sista 30 sekunderna låg jag på en 10:a i alla fall!

Och jag måste ge mig själv lite perspektiv på saker och ting. Nähä så du slog inte världsrekord - buhu då. Men om du jämför med för ett år sedan vid denna tiden gick du i lugn takt typ kring en 4:a och nu smålunkar du på en 8-8,5:a och blir sur... Och för ytterligare ett år sedan så rörde du dig inte överhuvudtaget för då vart du busy med lösgodiset i soffan.... Hallå Jensen det kallas perspektiv!

Efter löpbandet blev det en ny övning enligt konceptet 21 rep, 15 rep och 9 rep dvs militärpress med stång 21 ggr, 21 st utfall och 21 st benböj. Sedan 15 stycken av varje och sedan 9. Lite kettlebellssvingar och en hoppvariant på sumo squats. Det sistnämnda (har beskrivit den tidigare) är att man står väldigt brett med benen och håller en kettlebell i händerna (i mitt fall 12 kg) sedan gör man en benböj (aj säger rumpeskinkorna då vilket vi tycker om). Men efter varje benböj skulle jag hoppa ihop med fötterna. Hmm gracisöst....

Och till sist dips och armhävningar på tå mot bänk och sedan plankan på tå på en medicinboll. Sistnämnda gick väl sisådär för då vart denna bloggerskan väldigt väldigt trött. Voila det var dagens PT-Malou pass. Tyckte det gick hyfsat efter förutsättningarna och som Malou sa du kom ju hit. Typ 9 utav 10 kunderna hade ringt och avbokat men inte du. Hmm perspektiv igen eller hur vad det nu Jensen :-)

Och har man tom svettas så här på knäna så tycker jag man får godkänt eller hur?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…