Fortsätt till huvudinnehåll

Tillägnat Jessica!

Har blivit en liten annorlunda träningsvecka pga tentaplugg och PT Malou har legat hemma i sjuksängen stackaren. Därför har jag inte kunnat bjuda på någon video denna veckan utan får be att återkomma med kuligheterna nästa vecka istället...

Som ni kanske förstått så ägnas varje vaken minut som inte tillbringas på jobb eller i gymmet åt tentaplugg. Har ju tenta på lördag kl 9.00 för att kunna få min eftertraktade lic. kostrådgivartitel :-) Måtte jag klara det för jisses vad det är saker man ska kunna. Vet egentligen inte hur jag resonerade när jag anmälde mig - typ lite varannan helg mys och få lära sig mera om kost.

Yeah right man ska kunna rätt mycket för att kunna kalla sig kostrådgivare vilket ju är jättebra! Bara denna bloggerskan som vart lite naiv :-) Så ikväll blir det plugg och imorgon har jag tagit semester för att plugga. Intressant när man går igenom vad som fastnat och inte. För mig sitter tex träningsfrågorna utan några problem men de jäkla fetterna, välfärdssjukdomar och hormoner bara snurrar runt i skallen.

Chattade med Jessica, en av kursdeltagarna och en kär vän från förr (har typ inte setts på 20 år och så hittar vi till samma kurs - skoj!), idag och hon kan sjukdomarna på sina fem fingrar men inget om träning. Lustigt det där vad som fastnar och inte. Men hon kommenterade att mina inlägg om kost den senaste tiden hade varit väldigt bra och gjorde att de sakerna fastnade inför tentan :-)

Så för att kompensera för lack of videos så kör jag ett genrep utav träningsplugget alldeles speciellt för Jessica! Hoppas det funkar för alla...

Jessica  - detta ska du kunna ungefär

Fysiska kvalitér = Starke Alfred, Gå jäkligt långt, Fly tigern

Basrörelser = Twist (bålrotation med kaströrelse), Pull (drag intill kroppen), Lunge (utfall med tyngre lyft), Bend (böja sig framåt), Squat (benböj/huksittande), Push (skjuta något ifrån kroppen, press), Gång  - BGLPPST


Syreupptagningsförmåga = Kroppens förmåga att andas

Aerob= du kan andas
Anaerob=inte andas

Träningstillfälle = sätt en 2 på allt och 3-4 set

Borg-skalan = inte Björn utan ett skattning (obs har inget med Skatteverket att göra)

Tror det vart nästan allt men du kanske ska kolla frågesvaren som back-up...

Kommentarer

 1. Tack kära du vilken hjälp jag får!
  Hälsningar Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du fick till klockrena svar på tentan idag tack vare detta inlägget :-)

   Radera
 2. Vilken kurs går du, mf eller? I malmö? Jag är själv väldigt intresserad av att gå en kostrågivarutbildning/ Marianne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp det är MF och jag går kursen i Malmö http://www.mfgruppen.se/sidor/lic-kostradgivare---lchf-80-h.aspx Kan varmt rekommendera den alternativ Anna Hallen som också startat utbildningar nu (hon är min lärare på MF men detta är sista kursen hon gör för MF)http://annahallenutbildningar.se/ Lycka till!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…