Fortsätt till huvudinnehåll

Tjoho tisdag = PT-dag

Dagens PT-pass bestod utav följande: uppvärmning på crossen på level 14 (jag tro minsann PT Malou glömde höja... men säg inget), över till olympiska lyft i alla möjliga varianter och kettlebellsövningar. Så kul och jag känner mig stark. Kanske inte lika stabil i lyften för den jäkla axeln men i bells så känner jag mig säkrare. Hela passet eller jag skulle vilja säga i princip varje Malou-pass är Cross-Fit inspirerat och jag älskar det. Man jobbar med hela kroppen i olika övningar och pushas hela tiden.

Dagens avslutning bestod utav 800 m löpning, 50 kettlebellssvingar med 12 kg och 50 thrusters med 12 kg. Jag var två millisekunder från att ge upp halvvägs på bandet men som tur vad såg PT Malou detta och sänkte hastigheten lite för att ge mig andrum och sedan höjdes den igen. Helt plötsligt hade jag krafter att fortsätta. Under svingarna och framför allt mot slutet av thrusters så skrek min högeraxel men jag slutförde efter liten paus.

Allt handlar ju om att utmana sig till max både till kropp och knopp. Ren vilja och beslutsamhet är nödvändigt annars går du aldrig utanför din bekvämlighetszon. Och även om min kropp bokstavligen skriker "sluta det gör ont" så hade det fasiken gjort mer ont i mitt hjärta och hjärna att ge upp. För hur ont gör det inte i kroppen att släppa runt på en massa kilo??? Hur ont gjorde det inte överallt när jag vägde 117 kilo??? Då är denna smärtan njutning...

So No Pain No Gain - man måste nå de yttersta gränserna för att få resultat. Och ja armarna/knä/handleder/ben skriker och lungorna brinner men jag kommer aldrig att ge upp. För den dagen jag gör det då har sockret vunnit över mig. Då kommer jag äta mig till döds! Det är jag helt övertygad om och det är det som motiverar mig mer än något annat. Jag vill LEVA!!! Kommer du pusha dig idag?

Godkänd svettranson (baksidan utav tröjan)?
Framsidan... 
 Du kan tro ägget smakade gott efteråt :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…