Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens styrka

Idag är det ju tisdag och då är det PT-Malou på schema. Kl 06.45 ska bloggerskan vara ombytt, yoghurt nere i magsäcken, nykissad och stå redo för en timmes utmaningar. Idag fick jag äran att välja om jag skulle köra styrka för underkropp eller överkropp beroende på dagens form efter helgens äventyr. Kände att överkropp nog vart bästa lämpat och det gäller ju att ta tillvara på valmöjligheten för den är nästa once in a lifetime...

Lite lugnare tempo idag men jag har garanterat träningsvärk imorgon i framför allt armar och bröst skulle jag tro. Jag fick köra superset dvs två övningar åt gången utan vila emellan. Började med bröst så det blev hantelpress och flyes. Hur många reps har jag ingen aning om - jag gör ju bara som jag bli tillsagd :-)

Efter det två varianter för ryggen - latsdrag och rodd med viktskiva. Fick först en skiva på 10 kilo men det vart tydligen för lätt så det blev stor-skivan på 20 kilo... Kul övning tyckte jag för det känns som jag kan den liksom. Sedan bidde det dips och biceps som gick över till 2 axelövningar. Yikes då vart jag mör i armarna.

Då vart det dags för ryggresningar på pilatesbollen och plankan. Hmm övar ju på olika ryggresningar och blir bättre och bättre. Bara att fortsätta ligga i men nu vågar jag i alla fall ligga och göra dem på en boll. Det hade jag inte gjort innan detta året. Likaså plankan. Övar och övar och tycker det ser hyfsat ut även om man alltid kan finputsa teknik. Men tänk för mindre än 4 månader sedan hade jag aldrig gjort den på tå och min axel hade bara rasat...

Här kommer lite filmer också dagen till ära. Förstår dock inte varför PT-Malou alltid ska filma mot slutet. Kan hon inte ta i början när man är fräsch :-) Skämt åsido tycker jag det är kul med dessa videos för att se mina framsteg. Tänk att kunna jämföra när jag gör plankan om ett år - teknik, hur länge och hur min kropp ser ut. Återkommer mera till det senare idag likaså fler uppdateringar från BBC för det finns många foto kvar på linslusen...

Ryggresning på boll
Över till plankan
Och en bloopers på bollen...
.. och en till :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…