Fortsätt till huvudinnehåll

Kalla mig löperska...

För efter PT-passet imorse tycker jag att jag kan claima den titeln om än tillfälligt dvs du kommer inte se mig ute i spåret varje dag eller ställa upp i en massa lopp. Visste ju att det stod löpning på schemat idag och det var med viss (läs STOR) ångest jag klev genom gymdörren. Möttes som alltid av leende Malou som peppade mig att detta skulle jag klara galant. Då blev jag lite kaxigare men kände ändå mig osäker.

Speciellt eftersom jag fortfarande har jäkligt ont i baksida/insidan av vänster lår sen löp-pass förra veckan. Men bara att bita ihop och do it. Annars kan jag ju inte förvänta mig några resultat inte. Först värmde jag upp med 5 min snabb gång och sedan 5 min lätt jogg. Hallå bara att jag joggar i 5 minuter är stort. Tänk på att i början av året hade jag som längst sprungit 2 ½ minut med nära döden upplevelser...

Efter uppvärmningen så vart det intervaller. 2 minuters löpning och 1 min vila och så gör vi det 10 ggr med ökad hastighet i varje intervall. Kände mig ändå stark faktiskt men jisses vad tungt det vart mot slutet. Efter det vila i någon minut sedan på nästa intervallsession. Nu gällde det 1 min löpning och 30 sek vila gånger 10 stycken. Ojojoj kände mig som en frustande elefant på det där löpbandet.

Allt medan PT-Malou peppade och hejade försökte jag i huvudet övertala mig - det här är lätt och du är lätt, 78 KILO FÖR BÖVELEN, the Academy i oktober.... Beklagade mig för karlen på löpbandet brevvid att PT-Malou var en slavdrivare och att det vart synd om mig. Han log lite ansträngt tror jag men det kuliga var att han också ökade och började småjogga lite. Tidigare har han bara gått så jag kanske sporrade honom lite ändå :-)

Efter löpbandet vart det några minuter kvar på timmen och jag skulle springa rusher på golvet. Men där sa det faktiskt stopp. Min lårmuskel bara skrek att nu lägger du av annars så... Vill ju inte riska något med värsta träningshelgen i antåg. Så det bidde lite ball slams med 5 kilos klumpen. Me love! Fick frågande kommentarer av två andra tjejer i omklädningsrummet vad jag hållit på med när jag vred ur all svetten ur svettbandet - var som att öppna en kran... Tror mig duschen hade jag gjort mig välförtjänt utav och jag var röd som en kräfta i ansiktet ända fram till lunchen :-)

Kommentarer

 1. Hurra, hurra vad du är BRA! Du har verkligen bevisat att ALLT är möjligt. Otroligt vad du är duktig. Stort lycka till nu i helgen. Stockholm kan slänga sig i väggen när du kommer dit.
  Kramar Margaretha
  PS: Vi ses inte förrän på onsdag, och då får du berätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Margaretha!!!! Usch ja jag är nervös men det ska också bli kul! Ha det så gott så ses vi på onsdag! Kram

   Radera
 2. heja heja! Jag tog mig runt idag och halvjoggade hälften ;) nästa vända blir bättre.. visst är det kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naje kul vill jag inte kalla det :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…