Fortsätt till huvudinnehåll

Kan kalla mig kostrådgivare

Skriver detta med tårar i ögonen för jag är så jäkla stolt över mig själv (och nog lite utmattad om jag ska vara ärlig :-) ) Anledningen är att jag idag fick ta emot mitt diplom som licensierad kostrådgivare från MF gruppen efter en lyckad tenta igår. Det har varit en resa utan dess like för mig personligen och det tror jag alla deltagarna skriver under på.

Vi har haft 80 föreläsningstimmar från janauri till idag. Plus en massa massa massa timmar studerandes på egen hand och tillsammans. Det har varit kul, intressant, tufft, frustrerande, lärorikt, personligt, utelämnande och det är en erfarenhet som jag tar med mig för resten utav mitt liv. Likaså de andra underbara 10 deltagarna samt våra lärare. Alla kanonmänniskor som är och kommer alltid vara stora förebilder för mig.

Men jag tror den största anledningen till stoltheten och tårarna är att det börjar gå upp för mig vad sjutton jag egentligen har gjort. Jag har kämpat mig (bokstavligen blod, svett och tårar) från att vara en extremt överviktig, otränade, deprimerad, osocial och sockerberoende tjej till att idag kunna titulera mig kostrådgivare. Jag har aldrig mått så bra någonsin i mitt liv och jag är jäkligt stolt över mig själv!!!

Nu ska jag bara njuta av detta i en vecka och fira påsk sedan sätter jag ny fart mot detta årets andra stora mål. Vad det är? Licensierad träningsinstruktör från The Academy. Jag ska gå i Malmö och det är i oktober samt november. För att uppnå detta målet måste jag skärpa till min kost, gå ner till min målvikt på 78 kilo och träna, träna, träna. Som vanligt följer bloggen med på resan...

Från detta när kostlära vart = McD, Pizza, Coca-Cola, godis, chips...

Till detta fina och ja välförtjänta diplom om jag får säga det själv :-)

Kommentarer

 1. Stort stort Grattis till dig och din fantastiska prestation!!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. HURRAA FÖR DIG!!!

  SvaraRadera
 4. GRATTIS duktiga, ambitösa och vackra TINA. Du har visat att ALLT är möjligt. Detta är bara början på din fantastiska resa. Vad glad jag är att få följa dig/Kramar Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh finaste Margaretha!!!! Tack tack tack för din fina kommentar!!! Förresten tar jag sovmorgon imorgon men på onsdag är jag tillbaks på Studio S - hoppas vi ses då. Kram

   Radera
 5. Du gör alldeles rätt med sovmorgon. Då ses vi på onsdag! Skall jag handa till dig i New York, reser på torsdag!/MÅNGA GRATTIS KRAMAR... Margaretha

  SvaraRadera
 6. Stooort grattis! Vilken inspirationskälla du är! :)

  SvaraRadera
 7. Starkt jobbat! Jag är imponerad av din målmedvetenhet. Jag började en liknande resa som du med Jennie H på Studio S våren 2009, men du har kommit längre än jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Kristos! Heja på dig!!!

   Radera
 8. GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA TINA!!!!

  Du är så galet härligt grym, så imponerad av dig underbart och se din vilja samt dina resultat!

  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACKAR!!! Ja visst är jag :-) Kram på dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…