Fortsätt till huvudinnehåll

Nu har den kommit!!!

Igår på lunchen vart jag och hämtade min nya pulsklocka. En Polar FT4 blev det ju till sist. Nu ska vi se om jag kan få igång den... Förresten hur gör jag då med Nike + bandet jag fick på BBC? Ska man använda båda eller vid olika tillfällen?
Kommentarer

 1. Jag använder Nikeklockan från BBC som vanlig klocka eftersom jag inte har en Nikesko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte ens fått igång den än :-)

   Radera
 2. Nike Sportband mäter inte puls, men om du har chippet i dojan så mäter den ungefärlig distans som du sedan kan lägga in på Nike+-sajten. Och eftersom klockan inte har GPS så kan den ju inte veta hur långt du har sprungit ;-) Jag hade använt båda, men jag är också en sån som i vanliga fall springer med pulsklocka, Nike+ och en GPS-app i telefonen. Bara för att vara säker på att jag har data till träningsdagboken ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag funderade på det men måste jag inte ha skorna då eller var lägger jag chippet?

   Radera
  2. Om du inte har Nikeskor så köp en sån där "shoe wallet"-grunka som man fäster på skosnörena. Det funkar okej, jag har den på mina springa-fort-skor från Saucony :-) Ett billigare alternativ är att stoppa ner chippet i en bit cykelslang som man viker på mitten och klämmer fast i skosnörena. Om man nu är en sån som råkar ha en cykelslang över alltså!

   Radera
  3. haha fick mig ett gott skratt imorse... mina nya löparskor är ju Nike och har lilla nike+ gömman i ena skon - problem solved :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…