Fortsätt till huvudinnehåll

Nya skorna testade

Idag bidde det premiär för de nya träningsskorna och betyget är mycket bra. De va bekväma, klämde ingenstans och kändes bra att ha på fötterna vid alla lyft. Blev liksom stabilt :-) Men nu får PT-Malou förvarna mig lite mera vad som ska hända så rätt skor tas med utav bloggerskan. På torsdag blir det tydligen löparskorna som ska med... Börjar redan fasa för det hela :-(

Fast nu tillbaks till dagens program - olympiska lyft. En av mina favoriter och jag har övat övat övat tekniken. Idag blev det upp till bevis. Passet inleddes som vanligt med uppvärmning (cross level 12 10 min) och sedan över till en WOD. Den var tydligen densamma som vi kört för ganska exakt en månad sedan och tydligen den som fått flest svordomar från mig i PT-Malous träningsnoteringar. Jag som aldrig svär...

Här är resultatet från förra gången: http://www.butterflytina.com/2012/02/ingen-stralande-insats.html Men idag tyckte jag det vart lite mer strålande... Tydligen hade jag bara stången vid övningarna förra gången och den väger 20 kg. Idag vart det 2 st 5 kilos plattor också dvs totalt 30 kg. Och jag klarade det! Tufft, svettigt och överdjävligt gör handlederna men ändå okej tyckte jag. Bra förbättring på en månad som jag känner mig mycket nöjd med.

Efter det nötning utav alla möjliga varianter på lyften och teknik. Är inte det lättaste men väldans kul. Visserligen har jag en hel del att förbättra men I am getting there. Min största svaghet är mina handleder. Och fast kroppen kan lyfta tyngre eller gå djupare så är man inte starkare än sin svagaste länk. Måste också börja stretcha överarmarna och axlarna ordentligt så att jag får fram armbågarna där de ska vara. Så bara att fortsätta att träna och träna och träna lite till.

Men dagens betyg från PT-Malou måste ändå varit tillfredställande för vid sista rundan när jag bara nötte frivändingar med stången så fick hon rysningar utav min perfekta teknik :-) Så jag tror allt det där slitet är värt det ändå till sist. Och en dag ska jag sätta det perfekt och jag ger mig inte förrän dess!

Dagens träningsvideo på WODen vid 6 rep tillfället dvs jag har redan gjort 10, 9, 8, 7 ggr 2 och har 5,4,3,2,1 kvar... Fick dock lite hjärnsläpp när jag skulle gå över till den andra övningen - ska inte vara någon vändning utan press :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…