Fortsätt till huvudinnehåll

Pulsen?

Japp den är nog hög just nu för om en timme får jag redan på om jag kan kalla mig kostrådgivare eller inte... Men medan jag är i skolan för sista gången denna kursen kan du hjälpa mig att välja pulsmätare? Har en Garmin sedan innan men den är för teknisk och jag klara inte av att använda den. Vill ha en enkel variant (typ av och på knapp) som visar typ puls, kalorier, sträck - mer behöver man väl inte?

Funderar på en Polar men finns ju så många varianter. Har du en pulsklocka? Någon du kan rekommendera till mig som är en pulsmätar-rookie? Kolla in här och återkom till mig vilken som är värd mina pengar:
http://www.loplabbet.se/store/tillbehor/teknik/pulsmatare.html

Kommentarer

 1. Jag köpte en för ett tag sen (är också pulsmätar-rookie). Blev en Polar FT7. Väldigt enkel att förstå sig på. Svenska menyer och instruktioner. Inte för basic men inte för avancerad heller.
  Men gå ner till en affär som säljer och berätta vilka behov du har av en pulsklocka så hjälper de dig att hitta rätt. Det är ju onödigt att betala extra för funktioner du kanske inte använder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ett besök på Löplabbet för att kunna välja. Tack för ditt tips.

   Radera
 2. Jag tror du skulle gilla Nike+ Sportwatch med GPS i så fall. Jävligt snygg och den ska vara enkel att använda. Jag har en Suunto T3C men den mäter inte sträcka - vill du ha en klocka som mäter sträcka måste du ha en GPS-variant ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej gps måste jag tänka på. Tack för tipset!

   Radera
 3. Och förresten - beroende på vilken Garmin det är du har så kanske du kan sälja den till mig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kolla men du kan få den - bättre den kommer till användning än ligger i garderoben och skräpar. Men den har ju något/några år på nacken så inte allra senaste men teknisk fullsprängd :-)

   Radera
 4. Ing-Marie Bengtsson3 april 2012 19:18

  Jag köpte en pulsklocka i söndags, när jag ville börja mäta framgångarna med joggingen. Det enda jag vill veta är puls och kalorier. Köpte en "Polar FT4", som kostar 799 kr hos Stadium. Just nu har Stadium dessutom 25% rabatt... PÅ ALLT! Inkl reapriser etc. Lycka till med din investering!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha vilket bra tips - tack så mycket!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…