Fortsätt till huvudinnehåll

Tips om nödlösning

Om du som jag har haft en tillfällig stressig period dvs inför tentan så kan man bli mer mottaglig för infektioner. Är väl inte helt ovanligt att bli tex förkylning efter en sådan pärs. Då har jag ett tips till dig men obs detta är för en kortsiktig stressperiod. Inga hälsotillskott i världen hjälper om din stressnivå är konstant hög. Det enda som hjälper då är att få ner stressen på olika sätt. Det tänkte jag blogga om en annan dag men nu åter till kortvariga tipset.

Det du behöver tillföra i en sådan här situation för att boosta ditt system är magnesium, zink och C-vitamin. Det enklaste sättet att få det i en tablett är Berocca. Dock ska du göra följande: du köper ett rör med 15 tabletter dvs kör en "kur" på 15 dagar. För att äta en om dagen en längre tid ger ingen effekt - då är det bättre med riktig mat. För du ska också tänka på att tabletterna innehåller sötningsmedel which is not good for you. Utan detta är för att tillföra en tillfällig boost.

Du ska också dela tabletten i halvor så du tar en halva på morgonen och en på kvällen. Detta för att optimera upptaget dvs får kroppen en tablett på morgon så kommer du kissa ut överskotten under dagen. Men tar du däremot ena halvan på morgonen och andra på kvällen får kroppen en lagom dos som den kan tillgodose sig med i lagom takt.

Dagens tips

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…