Fortsätt till huvudinnehåll

Viktigt tjat om socker!!!

Japp fortsätter att tjata om detta men det har blivit en viktigt hjärtefråga för mig. Och ja jag vet lite annoying reklam i början men inslaget är 14 minuter totalt. Lovar dig att det är värt det och tittar gärna på de andra länkarna. Alla dessa aspekter som tas upp dvs att socker är som ett gift och skapar ett beroende, att det skapar inflammationer i kroppen som leder till våra välfärdssjukdomar såsom cancer, demens, diabetes, och hjärt-kärl. Det är precis detta vi har pratat mycket om på kostkursen.

Och tro mig jag är den första att skriva under på "att jamen det är ju gott", "jaha ska man nu inte får äta någotting nu eller" och jag om någon vet hur det är att vara så sugen efter något sött att man är villig att gå över lik. Men när man vet vad som händer i kroppen så tror jag att man blir mer motiverad till förändring. Därav mitt tjat och det är ju min blogg så jag kan ju bestämma... Motivationen kommer kanske inte idag, eller imorgon men någon gång. Och ja du kanske inte känner för att sluta 100% men jag hoppas att detta inlägg kan motivera dig till att tänka till en gång till innan du matar in en massa socker.

Jag själv känner att jag har liksom förbrukat min kvot utav ohälsosam mat och socker under mina 39 år. Och ska jag ha någon chans att inte få diabetes som många i min släkt eller gått bort innan jag är 60 år som min pappa så har jag inget val. Klart att det motiverar! Och allt eftersom kursen fortgick så har jag blivit mer och mer motiverad. Har därför tagit ett beslut som mognat fram.

Lösgodis, läsk, kakor, glass dvs allt som producerats med en massa socker eller olika tillsatser kommer jag hädanefter bestämt tacka nej till för jag vill leva! Klart jag kommer "unna mig" men då med tex grädde och bär, en bit mörk choklad med vettigt innehåll eller hemmalagad efterrätt a la LCHF. Det vill säga naturliga alternativ som är medvetna val.

Kolla nu in detta och gör ditt val hur du vill leva:
http://www.cbsnews.com/8301-18560_162-57407294/is-sugar-toxic/?tag=contentMain;cbsCarousel

Och vill du veta mera och har tiden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_H._Lustig och lyssna på honom i "Sugar - the bitter truth" videon nedan. Gillar speciellt uttrycket mot slutet - du tvekar inte att ge ditt barn en burk coca-cola men du skulle aldrig ge han/hon en burk öl, trots att det är samma sak som händer i kroppen...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…