Fortsätt till huvudinnehåll

Gav PT-Malou gåshud!

Ojoj det vart med tunga ben jag släpade mig till gymmet imorse. Har inte riktigt kommit säng i god tid denna veckan och det straffar sig. Sen att jag visste att det stod löpning på schemat idag gjorde inte stegen lättare :-) Alltid ett visst orosmoment innan ett pass med PT-Malou dvs vad ska hon hitta på till mig idag då...

Idag bidde det intervaller på löpbandet. Först uppvärmning i rask gång på 6,0 och lätt löpning på 7:an och sedan var det dags för 800 m löpning, vila 1,30 sedan 800 m till. Allt som allt 5 intervaller på 800 meter. Speeden låg på 8:an utom sista spurten på sista intervallet när den pushades upp till 9,2. PT-Malou sa att hon fick gåshud utav att jag lyckades genomföra det utan att vi behövde sänka hastigheten...

Jag ska inte säga att det var lätt för det var det verkligen inte. Det är jäkligt obekvämt (även om kroppen är mer van tex gör ju inte knäna ont längre) och lungorna skriker efter luft. Men jag känner inte längre samma fasa inför löpningen dvs jag vet att jag kan om jag bara bestämmer mig. Handlar mer än något annat om viljan att kunna genomföra något.

Tänk också på att för ett år sedan under pollensäsongen så gick jag i ca 4,5 - 5,0 speed på löpbandet för det var så tungt att andas. Nu springer jag intervaller på speed 8,0. Det är stort!!! Jag ska bara förstår det på riktigt också och suga åt mig av min prestation. Svåraste!

Passet avslutades med bulgariska utfall, benböj med upphopp, utfall med stången och benböj med stången. Nu jäklar börjar också att nötande ge utdelning dvs alla de jäkla benböj jag har övat, övat och övat på. Nu börjar PT-Malou bli riktigt nöjd och det är ass to the grass varning :-)

Nöjd bloggerska!

Kommentarer

 1. Duktig du är! Grattis till att du kan andas och röra på dig:) jag är inte lika bra på träning och rörelse, men att äta lågkolhydratmat och d-vitamin har hjälpt mot det värsta med pollen i år, det är skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller att hitta vad som funkar för en själv. Hejar på dig!

   Radera
 2. Imponerande! Vilken krigare du är. Heja, heja vad du är bra! :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt, du är grym.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…