Fortsätt till huvudinnehåll

Idag vart det kul!

Idag gick passet med PT-Malou mycket mycket mycket bättre. Svettades som tusan men jisses vad kul det var. Har ju nu börjat använda min pulsklocka även om vi inte är kompisar riktigt än. Ett exempel är att när jag trodde den visade pulsen visade den kalorier... Puh tur för man ska nog inte ligga så högt :-) Dagens pass när jag kom ihåg att trycka igång klockan (dvs en kvart in) visade på ett genomsnitt på 128 och max på 164. Helt okej för ett pass blandat med styrka och löpning.

Enligt PT-Malou är maxpulsen för kvinnor 226 minus din ålder så jag räknade 226-40 (min ålder i år om än i december) vilket blev 186. Som jag fick förklarat för mig kan man ju inte ändra sin maxpuls - den styrs alltså utav ålder och dina gener. Men ens vilopuls är det man kan förbättra - ju lägre vilopuls ju mer vältränad. Så nu ska jag lista ut min vilopuls för att ha mitt utgångsvärde. Så i mitt max idag låg jag på 88% av min maxpuls och genomsnittet på 69 %. Här hittar du en artikel om puls men finns massvis mer om du googlar.

Vad hittade jag på idag då? As usual uppvärmning på 10 min på crossen. Nu ligger levelen på stadiga 10 och det handlar om teknik dvs hälen i. Efter det blev det varierade övningar med TRX - me like a lot. Bla. benböj (ajaj träningsvärken på insidan utav låren...), på balansbräda, på ett ben, rodd, armar - ja lite allt möjligt helt enkelt.

Efter det stegen och om jag får säga det själv så börjar jag verkligen få kläm på den. Riktigt kul. Två steg i, steg utanför och i, sidledes för att sedan jogga tillbaka. Efter det något nytt - helt plötsligt ska händerna i varje ruta... Hallå jag har önskat mig snabba fötter inte snabba händer. Men bara att göra det så i med händerna och stå typ som i plankan dvs ner med rumpan inget V. Och så flytta en hand i taget och sätt ner. Efter det armhävningar istället - yikes vad läskigt men jag gjorde det. Efter det några snabba turer i stegen plus rush för att avsluta med jogg tillbaka till start.

Sen the grand final - dagens WOD. Vet inte riktigt vad jag tycker om att PT-Malous nya favorit tillhåll är Crossfit Malmö. För det passet (WODen) hon kör dagen innan får jag köra dagen efter. Hmm hur blev detta rättvist? Fast det är ju som hon säger - hon gör ju så för jag vill, tycker det är roligt och vill testa gränserna. So go PT-Malou!!! By the way du läser väl hennes blogg? Gå genast in och gör det: http://malouwernersson.se/

Vad vart utmaningen idag? Jo först 500 m löpning, 15 utfall med 2 kettlebells (dvs en i varje hand på 8 kg), 15 burpees, 15 helsvingar med kettlebells (8kg), sedan 250 m löpning, 10 utfall, 10 burpees, 10 helsvingar för att avslutas med 150 m löpning, 5 utfall, 5 burpees, 5 helsvingar. Tack och gonatt! Yikes vad lungorna fick andas (inte lätt i pollensäsong men det gjorde inte ont - kommer till det i ett seperat inlägg för jag har nämligen börjat med musselolja) och jag var helt slut. But I love it!!!

Idag är jag riktigt stolt över min prestation och jag ska inte säga att det är lätt att springa numera men det är lättare. Dels tror jag att jag kommit över en mental spärr så nu bara gör jag det och dels så har jag fått lite kläm på tekniken. Skam den som ger sig - bara att öva, öva, öva. Plus att burpeesarna kändes bättre rent teknikmässigt och att jag vart lite starkare i kroppen. Idag håller bloggerskan huvudet högt!

Så här trött kan man se ut efter passet. Synd att det inte riktigt syns hur svettig och röd i plytet jag är but you get the picture...

Ett försök till ett leende i svettig och osminkad sanning...
Tur för er att detta inte är en blogg med lukter för it ain´t roses...

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…