Fortsätt till huvudinnehåll

No Excuses!

Jag ägnade många timmar förra veckan åt säsong 13 utav amerikanska Biggest Loser. Har sett alla säsonger och vissa är bättre än andra. Denna är helt klart sevärd då den inte består av enbart drama för "great television" utan med många bra budskap som fick mig att tänka lite. Älskar Bob och Dolvett som tränare men saknar Jillian. Dock ska hon återvända i säsong 14 då hon ska arbeta med överviktiga ungdomar i 13-17 års åldern (första gången i BL). Spännande!

Temat för denna säsongen var alltså "No Excuses" och ca de 10 första avsnittet har olika varianter på vanliga ursäkter. Till exempel:  I don´t believe in myself, I don´t have access to a gym/trainer, I have no self control, I hate beeing outside my comfort zone, I will start after the holidays, I can´t loose weight on vacation, I think exercise is boring, I don´t have time to eat healthy mfl.

Mina ursäkter är helt klart - jag börjar sen, självkontroll och hittills att jag inte riktigt trott på mig själv. Tror att de först nämnda är nog de starkaste. Till exempel jag äter bra mån, tis och på ons faller jag dit på något. Ja men då kan jag ju lika bra äta fel resten av veckan och sen börjar jag på måndag. Eller ursäkten ja men jag äter ändå mycket bättre nu än förr. Suck blir så trött på mig själv så denna är något jag måste jobba på.

På den sista dvs att tro på sig själv att man ska lyckas har jag varit sämst på. Ligger alltid och gnager i bakhuvudet ja du trodde du hade det och var kom då 18 kilo på 4 månader i från? Eller ja du tycker om att träna nu men om ett halvår då? Eller jag kommer aldrig nå under 80-strecket eller att bli instruktör kan jag bara drömma om men att förverkliga det - yeah sure...

Men jag måste säga att under detta året så har mitt självförtroende växt för varje månad. Och det är stort för mig. Till exempel instruktörsbiten. Ja jag kanske aldrig kommer räknas till att vara smal eller vara den snabbaste eller den rörligaste. Men jag kan göra detta på mitt sätt a la Tina. För jag är jäkligt envis och jag kan om jag vill. Jag är stark och jag har pannben!

Och detta självförtroende har stärkts efter en genomförd Tjejmil. Det var verkligen så långt utanför min bekvämlighetszon som möjligt dvs att springa. Och jag klarade det och på en hyfsad tid. Och nu kan jag köra intervaller på 12,5. Hallå jag kan springa PUNKT! Plus att jag tror jag har min plats på instruktörskartan - att inspirera och hjälpa andra icke-smalisar och icke-träningsälskare att utmana sig själv. 


Andra intryck från denna säsongen är att Bob har fått crossfit på huvudet (me like) men tekniken. Yikes alltså. Maken undrade vad som pågick när jag skrek på TVn att - va fan den där hade jag aldrig fått godkänt på utav PT-Malou. Tex burpees, kettlebellssvingarna, marklyften, rodden etc. Usch får fortfarande rysningar. Ja man vill köra så många reps som möjligt eller få en bra tid men ALDRIG på bekostnad utav tekniken. Hallå skadorna står ju och ringer på dörren...


Och denna säsongen måste de haft en hel stab utav sminköser för så uppsnofsade har töserna aldrig varit. Värsta sminket när de tränade och inte ett enda mascarasmet någon gång... Hmm tränar jag med smink ser jag ut som en tvättbjörn efter en kvart. Plus att när Cassandra utbrister - vem sjutton äter en kaka, jag menar EN KAKA. Who does that? I always eat all of them. Det är my kind of girl det :-)


Mina favoriter annars var Kim och Emily för de gillade min typ av träning och utmaningar. Även om Emily vart lite väl blödig ibland. Och snacka om att inställning och pannben avgör - Kim är outstanding på det. Ger du upp redan innan du gått in i gymmet - hur sjutton ska du då lyckas? Ja ibland är jag skräckslagen och inte alltid det går så bra tex skrattar fortfarande högt åt min senaste video med PT. Var liksom inte så det kändes i mitt huvud :-) Men att ge upp - ALDRIG!!!

Och mitt hatobjekt denna säsongen var Conda och hennes bror. Ja han hade lite roliga kommentarer men den där Conda borde check herself. Men va fan det lyckades ju - de kom till final... Plus att det blir lite cheesy här och där men hey det är ju over there for you. För att sammanfatta - se denna om du får möjlighet och tänk på vilka som är dina ursäkter att inte leva hälsosamt och hur du ska övervinna dem!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…