Fortsätt till huvudinnehåll

Andra och sista teorihelgen!

Vill inte att det ska ta slut för det är så kul!!! Även om man blir trött av att jobba hela veckan och sedan sitta 3 hela dagar i skolbänken så är det så kul att lära sig mer om kroppen och träning. I fredags var det kost för hela slanten tillsammans med duktiga Sussi Gustafsson. Roligt att jag märkte att mycket av kunskapen från kostrådgivningsutbildningen sitter kvar :-)

Även om jag ibland fick hålla mig för att det inte skulle bli för mycket tyckande om tex sockerberoende, fullkorn och flytande margariner. Också lite komiskt att i salen brevvid så höll Anna Hallén sin kostutbildning. Jättekul att träffa henne igen och en av hennes deltagare var Sockertjocken som kom fram och hälsade. Roligt i bloggvärlden att man inte presenterar sig med sitt riktiga namn utan med bloggnamn...

Resten av helgen har tillbringats med underbara lärare Hasse. Vi har gått igenom andning, hjärtat, cirkulation, konditionsträning, styrketräning, träning för gravida och efter plus seniorträning. Och säkert lite till... Var också kul att inse att dels så var en del repetition för mig sedan i våras plus att jag lärt mig mycket från min träning dvs olika uttryck/begrepp. Ger mig mycket bättre självförtroende att fortsätta på min instruktörsbana och gett mig ny energi att detta är ju det jag tycker är kul. Är fortfarande nojig men nu ser jag i alla fall en liten glimt om hopp :-)

Andas...

Cirkulera...

Hjärtat - vilken fantastisk manick men också scary hur mycket som kan gå fel... 

Det ultimata konditionsträningen som efter 6 veckor blir det sämsta. Inte lätt det där med träning :-) 

Har du en puls? 

Nämen titta!!! Blev helt varm i hela kroppen när jag fick mitt diplom utav Hasse :-) Dock är ju tentan kvar nästa söndag... Därför kommer den kommande veckan bli mycket tentaplugg även här i bloggen. Vem vet kanske du kan lära dig något nytt samtidigt som jag lär mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…